BUPL MidtVestjylland ruster sig til konflikt


I BUPL MidtVestjylland er vi i øjeblikket i gang med at finde ud hvilke kommuner og institutioner, der potentielt skal strejke. Strejkevarslingen meldes ud tirsdag den 6. marts, hvor også de pædagoger og ledere, der er omfattet af strejken, får besked.


Udgivet d. 1 marts, 2018

Af: Marie Louise Rex Galsgaard, Kommunikationsmedarbejder

Overenskomstforhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening (KL) og fagforeningerne er brudt sammen og det betyder, at en storkonflikt rykker nærmere.

I BUPL MidtVestjylland forbereder vi os derfor på konflikt. I øjeblikket ser vi på, hvilke kommuner og institutioner, der er omfattet af en mulig strejke, hvis der ikke kan indgås en aftale inden april. Men det er klart, at vi foretrækker en aftale, lyder det fra formand Ivan Holck Jensen.

“Vi er klar, men vi håber, at KL rykker sig, når Forligsinstitutionen kommer på banen”, forklarer Ivan.

Mere i løn

I efteråret 2017 sendte vores medlemmer et klart signal i forbindelse med udtagelsen af kravene til OK18. I forberedelserne til overenskomstforhandlingerne deltog mere end 1000 Midt-og Vestjyske pædagoger – og beskeden var klar: “Vi vil have mere i løn!” Og dét mandat tager vi alvorligt i BUPL MidtVestjylland.

“Pædagogers arbejde er kernen i velfærdssamfundet og anerkendelsen af vores fag har aldrig været større, men lønnen er ikke fulgt med. Og det er det, vi ønsker, der skal ske nu”, lyder det fra den lokale formand.

Ifølge formanden må det være i kommunernes interesse, at det pædagogiske arbejde skal være attraktivt, så der kan rekrutteres pædagoger i fremtiden: “Derfor må arbejdsgiverne også kunne imødekomme, at lønnen skal op og fastholde vores seniorfridage”, forklarer han.

Strejkevarslet meldes ud tirsdag den 6. marts, hvor parterne har haft endnu en mulighed for at indgå en aftale med hjælp fra forligsinstitutionen.