BUPL MidtVestjylland kan endnu ikke udelukke en konflikt


Med forliget på det kommunale overenskomstområde kunne medierne berette, at den varslede storkonflikt var afværget. Som en naturlig reaktion åndede mange lettede op og såvel konflikt som overenskomstforhandlinger forsvandt stille og roligt fra mediebilledet og folks bevidsthed. Men en konflikt kan atter komme på tale, hvis overenskomsten bliver stemt ned, lyder det fra BUPL MidtVestjylland.


Opdateret d. 28. juni 2018

Af: Marie Louise Rex Galsgaard, Kommunikationsmedarbejder

For de midt- og vestjyske pædagoger er det nemlig ikke slut endnu. De skal i disse dage tage stilling til, om de kan bakke op om de forhandlede overenskomstresultater.

Spørger man BUPL MidtVestjyllands formand, Ivan Holck Jensen, så er en konflikt en potentiel risiko.

”BUPL MidtVestjyllands bestyrelse anbefaler, at pædagogerne stemmer ja til det forhandlede overenskomstresultat. Skulle det derimod ske, at overenskomstresultatet ikke bliver stemt igennem, kan vi stå i en situation, hvor konsekvensen er en konflikt”, fortæller Ivan Holck Jensen.

For at udbrede kendskabet til overenskomstresultatet afholder fagforeningen medlemsmøder, som en del af en større kampagne, hvor pædagogerne kan få svar på deres spørgsmål og blive klogere på, hvad resultatet kan komme til at betyde.

Forbundsformand kommer til Midt- og Vestjylland

Højdepunktet for hele kampagnen finder sted på tirsdag, den 29. maj kl. 9.30 i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

Her samles intet mindre end 150 pædagog-tillidsrepræsentanter fra de otte midt- og vestjyske kommuner, for at høre BUPL’s forbundsformand, Elisa Bergmann, som selv sad med på forreste række i de famøse forhandlinger i forligsinstitutionen.

Ifølge Ivan Holck Jensen så ligger der en stor signalværdi i, at medlemmerne tager stilling og i sidste ende vælger at bruge deres stemme.

”Vi holder TR-stormødet for at alliere os med tillidsrepræsentanterne, så de kan fortælle om resultatet på de enkelte arbejdspladser og få de sidste kolleger til at stemme. Jo flere, der stemmer, desto stærkere signal sender vi til arbejdsgiverne om, at vores løn- og arbejdsvilkår er vigtige for os. Det betyder også, at vi står stærkt til næste overenskomstforhandling, hvor vi skal bygge oven på de resultater, vi har nået denne gang”, forklarer Ivan Holck Jensen.