BUPL Hovedstaden bakker op om forældrenes opråb


Efter Folketingets nedstemning af forslaget om at drøfte minimumsnormeringer og DR2-dokumentaren “Hvem passer vores børn,” demonstrerer forældre i Hovedstaden og i resten af landet for bedre normeringer i daginstitutionerne lørdag den 6. april.


Opdateret d. 05. april 2019

Forældre i hovedstadsområdet har ligesom forældre landet over fået nok af de forhold i daginstitutioner, der både går ud over børnene og pædagogerne. Derfor demonstrerer de lørdag den 6. april for at råbe politikerne op. Et tiltag, vi i BUPL Hovedstaden bakker 100 procent op om.

– BUPL Hovedstaden er meget imponeret over, at forældrene i hovedstadsområdet medvirker og knokler med at lave demonstrationer for minimumsnormeringer og bedre vilkår for børn i vuggestuer og børnehaver. Vi mærker tydeligt, at forældrene har fået nok af dårlige normeringer og vil se politisk handling. Det kan jeg godt forstå, siger formand i BUPL Hovedstaden Henriette Brockdorff.

Her i hovedstaden foregår demonstrationen på Bertel Thorvaldsens plads lørdag den 6. april. Nogle har sågar arrangeret barnevognsdemonstration fra Frederiksberg rådhus og en cykeldemo fra dronning Louises bro. Og demonstrationerne er vigtige, for der skal ske noget nu.

– Jeg er glad for, at forældrene så talstærkt melder sig ind kampen for at få indført en bundgrænse på 1 voksen til 3 vuggestuebørn og 1 voksen til 6 børnehavebørn. Det har vi i BUPL arbejdet for i mange år, siger Henriette Brockdorff.

En bundgrænse for normeringen er helt afgørende for at få hverdagen til at hænge sammen i vuggestuer og børnehaver. Og her taler vi alene om, hvad der som minimum skal til for at sikre børnene den omsorg og tryghed, de har brug for. Det afgørende er, at pædagogerne har den nødvendige tid til at sikre, at alle børn er i god trivsel og udvikling. Børnene har krav på at, der er pædagoger, de kan skabe relation til. Børn har krav på pædagogers nærvær. Forældrene skal kunne gå trygt på arbejde. Derfor er vi taknemmelige for, at der er så stor aktivitet fra forælder og bedsteforældre. Vi håber, at politikerne nu handler, og det må gerne gå lidt hurtigt. Det fortjener børnene.

Den sidste tids debat og vidnesbyrd har været vigtige. Det vidner om hvordan forældre, bedsteforældre, pædagoger og forskere oplever børnenes levede liv i daginstitutionerne. Vi håber, at det får politikerne til at vågne op og sætte børneområdet højt på dagsordenen.

– Flere og flere er irriteret over at politikerne på Christiansborg fralægger sig ansvaret for de dårlige normeringer og peger fingre ad kommunerne. Omvendt klager kommunerne over, at de ikke har penge nok til at investere i børneområdet. Vi mener, det er et fælles ansvar for politikere på alle niveauer at genoprette kvaliteten på børneområdet. Det er nu, at partier og politikere – både lokalt og centralt – skal tage ansvar for, at vi ikke svigter denne generation, siger Henriette Brockdorff.

Find tal og fakta om børn og pædagoger her:

https://bupl.dk/%20presse/talogfakta/