BUPL: Der skal investeres massivt i pædagoguddannelsen


Ny handleplan for pædagoguddannelsen har flere fine takter, men vi kommer ingen vegne uden flere ressourcer, siger BUPL-formand Elisa Bergmann.


Udgivet d. 8. juni 2018

De første år er de vigtigste i et barns liv. Derfor er kvaliteten på landets pædagoguddannelser også helt afgørende for, at de nyuddannede pædagoger kan møde børnene med nærvær og en stærk faglighed.

Derfor er det positivt, at Uddannelsesministeriet nu lancerer en handlingsplan for, hvordan vi fremadrettet får løftet kvaliteten på pædagoguddannelsen. Men det er en lappeløsning, og vi kommer ikke uden om, at der er behov for massive investeringer, siger BUPL-formand Elisa Bergmann.

”Pædagoguddannelsen er Danmarks største uddannelse og i mine øjne også den vigtigste. Børns liv og muligheder er dybt afhængig af dygtige og veluddannede pædagoger. Derfor kan vi ikke leve med, at uddannelsen er håbløst underfinansieret og samtidig udsættes for løbende 2-procents besparelser,” fastslår Elisa Bergmann.

Handleplanen lægger op til at indføre mødepligt for de studerende. Det er et fint tiltag, men når alt kommer til alt, så ville en højere kvalitet helt automatisk få de studerende op på tæerne. Så det er staten, der har det største ansvar for at løfte kvaliteten af uddannelsen.

”Det er godt med en handleplan. Ingen tvivl om at der skal gøres det yderste for at kvaliteten højnes – også inden for rammen. Men skal det virkelig batte, skal man tage fat nældens rod, der handler om dårlig økonomi. Det er jo især økonomien, der gør, at de pædagogstuderende oplever aflyste timer i stribevis og manglende feedback,” fortæller hun.

For yderligere oplysninger:

Elisa Bergmann, formand for BUPL, tlf.: 40 23 20 69

Louise Knuth Pedersen, pressekonsulent i BUPL, tlf.: 40 40 88 27