Budgetforlig i Vesthimmerlands Kommune


I fredags indgik Venstre, Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og VestHimmerlandsListen budgetaftalen for 2022.


Udgivet d. 28. september 2021

Det er tydeligt at se i budgetaftalen, at vi er i et valgår. Dette ses i, at der ingen besparelser er på vores område – men omvendt er der heller ingen forbedringer.

Politikerne skriver selv i aftalen, at ”vores børn og unge er fremtiden. Det er dem, der skal overtage og fortsætte udviklingen af Vesthimmerland, og derfor skal vi i vores budget sikre midler til at etablere de bedste rammer for trivsel, læring og udvikling.” Det er selvfølgelig rigtigt, at de med den nye aftale for 2022 har sikret, at man i kommunen kan fastholde det nuværende serviceniveau på vores område, men hvis de virkelig mener det alvorligt, så burde de nok, set i det lys, have valgt at tilføre flere midler, så der ville komme reelle forbedringer til de nuværende tilbud.

Det er svært at se, at man som politiker i Vesthimmerlands Kommune kan være tilfreds med udelukkende at bevare det nuværende niveau, og at de ikke har ambitioner om at kunne gøre det endnu bedre og langt mere attraktivt at være barn og ung i Vesthimmerlands Kommune. Særligt når vi ser på, at kommunen ifølge politikerne har en robust og stabil økonomi – så burde det jo betyde, at der var plads til lidt større ambitioner.

Positivt er det dog, at vi i år ikke skal spare penge, og så må vi presse på for at politikerne til næste års budgetforhandlinger har lidt større ambitioner for det pædagogiske område.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, så er du velkommen til at kontakte mig på aub@bupl.dk eller mobil 6155 6173

Venlig hilsen

Anna Ullits Østergaard

Faglig sekretær, BUPL Nordjylland