Bred opbakning til OK21:
Stort JA i BUPL Sydøst


Med en stemmeprocent, der lå over landsgennemsnittet, og et overbevisende flertal, der stemte ja til OK21-forliget, har pædagogerne i BUPL Sydøst vist stærk opbakning.

Fagforeningen ser det som et rygstød til den fortsatte kamp for bedre vilkår og bedre løn til pædagogerne. Det er der behov for.


Opdateret d. 08. april 2021

Stemmeprocenten var høj, og ja-procenten endnu højere, da den nye overenskomst blev vedtaget. På landsplan stemte hele 82 procent ja. Det skal dog ikke ses som et udtryk for, at pædagogerne er tilfredse med deres løn.

Overenskomstforhandlingerne 2021 var på mange måder det muliges kunst. Selvom pædagogerne havde fortjent meget mere i lønposen, måtte man nøjes med det bedste mulige i en svær økonomisk situation.

Nu foreligger det endelige resultat af urafstemningen, og tallene viser, at BUPL Sydøsts pædagoger har være flittige til at stemme.

Stemmeprocenter- og tal for BUPL Sydøsts otte kommuner.

Godt totredjedele (helt præcist 67,71 procent) af Sydøsts pædagoger fik afgivet deres stemme. Det er over landsgennemsnittet, som landede på 66,29 procent.

Fordelingen af ja- og nej-stemmer flugter også nogenlunde med landsgennemsnittet. I BUPL Sydøst stemte 83,3 procent ja, mens kun 16,7 procent stemte nej.

BUPL Sydøst anser resultatet som et rygstød. Det viser, at fagforeningen har følgeskab af sine medlemmer, og det giver mandat til at kæmpe videre for bedre løn og bedre vilkår på vegne af medlemmerne.

Det er der behov for. Det historiske lønefterslæb er stadig en realitet og langt fra indhentet. Det bliver en lang og sej kamp, som ikke kan klares ved OK-forhandlingsbordet alene.