Børnene har brug for genopretning af børnehaver og vuggestuer (Sydøst)


Daginstitutionerne i Faxe mangler 10 mio. kr. for at kunne leve op til den kvalitet, byrådet har besluttet. BUPL mener, at kommunen skal tilføre området pengene, så man kommer til at leve op til målsætningen. Se BUPL’s debatindlæg i Sjællandske om sagen.


Opdateret d. 17. september 2018

DEBAT: Formand for børn- og læringsudvalget Mikkel Dam (LA) vil give daginstitutionerne en saltvandsindsprøjtning, fortæller han til Sjællandske onsdag 5. september. Udmeldingen kommer på baggrund af, at både det politiske udvalg, forvaltningen og kommunens revisionsfirma BDO efter pres fra BUPL har indset, at børneområdet mangler mellem ni og ti millioner kroner årligt for at kunne leve om til den personalenormering og personalesammensætning, som byrådet har vedtaget. Det svarer til, at der mangler ca. 30 pædagoger.

Udmeldingen fra Mikkel Dam er vi i pædagogernes fagforening naturligvis glade for. Både på pædagogernes, børnenes og forældrenes vegne. For ikke nok er det urimeligt og uforståeligt, at forvaltningen af kommunens penge ligger milevidt fra de politiske beslutninger. De 30 pædagoger er savnet ude i børnehaverne og vuggestuerne. Det dokumenterer flere rapporter fra BUPL. Blandt andet en undersøgelse fra sidste år, som viste, at 93 procent af pædagogerne dagligt står alene med en større børnegruppe, og at pædagogerne oplevede farlige og uforsvarlige situationer med børnene..

Mikkel Dam vil overfor Sjællandske ikke give konkrete løfter for, hvordan problemet med de manglende 10 mio. kr. skal løses. Men noget må ske. I BUPL er vi godt klar over, at kommunen kan have svært ved  på én gang at hive så stort et beløb op af kassen. Men hvis pengene ikke kan findes her og nu, foreslår vi, at byrådet beslutter en plan, hvor man i løbet af to eller tre år genopretter økonomien i institutionerne.

Og netop fordi vilkårene i børneinstitutionerne dokumenteret er særdeles vanskelige, bør politikerne ikke falde for fristelsen til at slække de politiske krav til kvaliteten i dagtilbuddene. Og så må man i forlængelse af denne sag overveje, hvordan man fremover sikrer, at politiske beslutninger bliver ført ud i livet.

Jørgen Krossing Eberhardt

Faglig sekretær, BUPL Sydøst

Kirketorvet 11

4760 Vordingborg