Børnehuset Nyrup i Helsingør kåres til Årets Dagtilbud 2018


Et stærkt børneperspektiv, kreativitet og høj faglighed kendetegner årets prisvinder. Børnehuset Nyrup er indbegrebet af det gode børneliv, siger BUPL-formand Elisa Rimpler.


Opdateret d. 08. april 2019

Det gode børneliv er altid i centrum i Børnehuset Nyrup i Helsingør. Det er hovedårsagen til, at daginstitutionen mandag den 19. november kåres som Årets Dagtilbud 2018.

Prisen uddeles hvert år for at anerkende de pædagoger, der hver eneste dag er med til at skabe en positiv forandring i børns liv – og fremhæve en institution, der går foran som et godt eksempel. Det er børneminister Mai Mercado, der overrækker prisen til Børnehuset Nyrup, og BUPL-formand Elisa Rimpler deltager ved kåringen.

”Nyrup er en daginstitution med et stærkt børneperspektiv, høj faglighed, kreativitet i højsædet, digitalisering i børnehøjde. Her arbejder man hele tiden med at skabe de bedst mulige børne- og udviklingsmiljøer. Man kan mærke det gode børneliv, lige når man træder ind ad døren”, siger Elisa Rimpler.

Der er ekstra politisk opmærksomhed om børneområdet i øjeblikket. Regeringen har netop præsenteret sit program for ”Barnets første 1000 dage”, mens Socialdemokratiets Mette Frederiksen går til valg på at blive ”Børnenes statsminister”. Derudover er den nye dagtilbudsreform med en styrket pædagogisk læreplan trådt i kraft denne sommer, og her er Børnehuset Nyrup allerede meget langt fremme, forklarer Elisa Rimpler.

”Med den nye pædagogiske læreplan er høj faglighed og en stærk faglig dømmekraft en af forudsætningerne for at øge kvaliteten i landets daginstitutioner – til gavn for børns trivsel og udvikling. Derfor er jeg glad for, at man med Årets Dagtilbud 2018 anerkender en institution, der i den grad har formået at gøre børnenes perspektiv – med nysgerrighed og kreativitet – til en del af et stærkt pædagogisk grundlag. Pædagogerne i Børnehuset Nyrup kan godt være stolte”, siger Elisa Rimpler.

For yderligere oplysninger:

Elisa Rimpler, formand for BUPL, tlf.: 40 23 20 69

Michael Andersen, pressechef i BUPL, tlf.: 22 77 40 90

Læs mere om Årets Dagtilbud

Læs mere om Børnehuset Nyrup

Læs mere om den pædagogiske læreplan