Børn- og Ungechef skal fremover kæmpe for pædagogerne


BUPL Sydjylland får 1. november ny sekretariatsleder. Det bliver 52-årige Anne Merethe Løvmose, der kommer fra en stilling som Børn- og Ungechef i Aarhus Kommune. Tidligere har hun været bl.a. børne- og dagtilbudschef i Esbjerg Kommune og dagtilbudschef i Tønder Kommune.


Opdateret d. 15. september 2020

”Et ønskejob”. Sådan betegner Anne Merethe Løvmose selv sin nye stilling som sekretariatsleder i BUPL Sydjylland. Hun er pt. Børn- og Ungechef i Aarhus Kommune og har 18 års erfaring som leder i kommunalt og amtsligt regi – fortrinsvis inden for børn- og ungeområdet.

Fra 1. november tiltræder hun som sekretariatsleder i pædagogernes faglige organisation i Sydjylland.

”Jeg er pædagog i hjertet, og jeg har faktisk altid set det som et ønskejob at arbejde for pædagogernes faglighed og vilkår. Hvis man vil gøre det bedste for børn og unge, herunder også sårbare og udsatte grupper – så kræver det, at pædagogerne trives og har de bedst mulige betingelser for at bruge deres uddannelse og faglighed. Jeg vil gerne være med til at kæmpe for, at det er attraktivt og meningsfuldt at være pædagog,” siger Anne Merethe Løvmose.


Har tidligere krydset klinger

Som børne- og dagtilbudschef i Esbjerg Kommune gennem syv år har Anne Merethe Løvmose flere gange forhandlet med BUPL Sydjylland og kender dermed organisationen fra ’den anden side af bordet’.

Det er en fordel, mener formand for BUPL Sydjylland Jonna Jul Gudmundsen:

”For os var det vigtigt at få en sekretariatsleder, som både har pædagogisk baggrund og ledelseserfaring, gerne fra den kommunale verden. På begge områder er Anne Merethe Løvmose et perfekt match. Vi har tidligere krydset klinger, og det har altid været på en professionel og ordentlig måde, hvor vi har mødt hinanden med respekt. Jeg har derfor store forventninger til det fremtidige samarbejde, og jeg tror på, at Anne Merethe Løvmose kan tilføre nye perspektiver i forhold til BUPL Sydjyllands strategiske arbejde,” siger Jonna Jul Gudmundsen.


Brænder for ledelse

For Anne Merethe Løvmose betyder det meget at komme ’hjem’ og arbejde for den pædagogiske profession. Derudover er det selve ledelsesdelen, der driver hendes motivation.

”Jeg brænder for ledelse, og jeg glæder mig til både at være personaleleder tæt på medarbejderne og være sparringspartner og have en understøttende funktion i forhold til den politiske ledelse,” siger Anne Merethe Løvmose, der betegner sig selv som en åben, direkte og ærlig leder.

Tidligere sekretariatsleder Iver Rose Vejersø har efter knap 13 år på posten valgt at gå på pension.