Aftalen for minimumsnormeringer gælder også private institutioner


”Vi synes, det er positivt, at kommunerne kan stille krav til de private institutioner om, at løn og arbejdsvilkår skal være på niveau med de kommunale,” siger Bo Morthen Petersen, faglig sekretær i BUPL Hovedstaden.


Udgivet d. 17. december 2020

I begyndelsen af december indgik regeringen og støttepartierne Radikale Venstre, SF, enhedslisten og Alternativet en aftale om minimumsnormeringer. Aftalen betyder, at det nu er et lovkrav, at der er minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver inden 2024.

Aftalen om minimumsnormeringer gælder ikke blot kommunale institutioner, men også private institutioner. Det betyder, at kommunerne får mulighed for at kræve, at de private institutioner skal have løn og vilkår som er sammenlignelig med de kommunale og selvejende institutioner, hvis de vil modtage midler til minimumsnormeringer. Og det glæder faglig sekretær i BUPL Hovedstaden Bo Morthen Petersen:

”Vi synes, det er positivt, at kommunerne kan stille krav til de private institutioner om, at løn og arbejdsvilkår skal være på niveau med de kommunale, hvis de ønsker at modtage midler til minimumsnormeringer. Det betyder, at det pædagogiske arbejdsmarked bliver mere gennemsigtigt med ens aftaler, da kommunen nemmere kan styre området. Nu skal vi i dialog med kommunerne og holde dem op på, at de lever op til det,” siger Bo Morthen Petersen.