400 pædagoger i BUPL Århus vedtager udtalelse om minimumsnormeringer til folketingspolitikere


Generalforsamling i BUPL Århus: 400 pædagoger i BUPL Århus sender klart signal om minimumsnormeringer til folketingspolitikere


Opdateret d. 09. oktober 2019

Fredag d. 4. oktober 2019 var 400 Aarhus-pædagoger samlet i Stakladen til BUPL Århus’ generalforsamling. Et af punkterne på aftenens dagsordenen var en afstemning om vedtagelse af udtalelsen om minimumsnormeringer nedenfor. Den blev vedtaget enstemmigt og sendt afsted til folketingspolitikere på aftenen.


“Kære statsminister, finansminister, partiledere, børneordførere og finansordførere i Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten.

I næste uge sætter I jer til forhandlingsbordet vedrørende den kommende finanslov. I har lovet pædagoger og forældre, at der skal indføres minimumsnormeringer i landets dagtilbud. Finansloven er børnevenlige partiers mulighed for at lægge politisk og økonomisk kraft bag en langtidsholdbar børneplan. Alle forudsætninger for at skabe et historisk vendepunkt for kvaliteten i dagtilbuddene er til stede lige nu. I har mandatet og vælgerne har stemt for minimumsnormeringer. Der er brug for, at I viser, at I mener det. Ikke kun på papiret, men så det rent faktisk kan mærkes.

Vi håber og går ud fra, at børnenes statsminister sætter sig i spidsen for en vending, der én gang for alle sætter en prop i besparelser på tid til omsorg og samvær mellem børn og pædagoger. Vi har brug for politisk handling, der kan hjælpe kommunerne med at foretage en genopretning. Hverdagen er presset, og vi har brug for statslig finansiering og en lov med klare bindinger allerede i 2020. Der skal et mærkbart løft til; der skal lægges en solid bund. Derfra skal der bygges ovenpå, indtil vi når en normering på 1:3 og 1:6 over hele dagen i børns konkrete hverdag. Vi tror, I ved, at dårlige normeringer og lav pædagogandel er den største barriere for kvalitet i børns hverdag, for det har forskere påpeget i flere år.

Sæt jer det mål at gøre en reel forskel for børn, forældre og pædagoger! Vi kan ikke vente så meget som et år mere!

På vegne af
400 pædagoger og ledere i dagtilbud, klubber og skoler, samlet til BUPL Århus’ generalforsamling den 4. oktober 2019.”