36 millioner kroner mere til budget 2021


THISTED KOMMUNE: Selvom vi stadig er i Covid-19-tiden, er der heldigvis ting, der er, som de plejer. Det betyder at sommeren og -ferien står for døren, og det trænger vi vist alle til. Det betyder også, at vi så småt starter på arbejdet med kommunes budget for 2021.


Opdateret d. 07. juli 2020

For cirka to måneder siden blev der lavet en ny aftale ”Udligningsreformen” om, hvordan pengene skal fordeles mellem kommunerne, og her først i juni kom aftalen om kommunernes økonomi i 2021.

Begge aftaler har været gode for Thisted Kommune. Samlet forventer man 36 millioner kroner mere i 2021 end i 2020. I Økonomiudvalgets referat står: “Direktionen arbejder videre med forslag til budget 2021, som er i balance, hvilket forventes kunne ske stille og roligt”. Det må siges at være et positivt tegn fra politikkerne, men vi sover ikke roligt, før end vi ser det endelige budget.

I budgetforliget for 2020 blev det besluttet, at der skulle igangsættes en undersøgelse at børne- og familieområdet. Man sigtede efter et resultat som populær sagt kunne flytte penge fra kolde hænder til varme pædagoger. Den undersøgelse er lige nu i gang og foretages af revisionsfirmaet PWC. Det er noget, vi skal følge tæt. Revisionsrapporter har næsten altid et ensidigt økonomisk perspektiv, så vi skal sammen sikre, at de menneskelige- og pædagogiske vinkler sikres i debatten.

Som I sikkert ved, er vi på daginstitutionsområdet lykkes med at få minimumsnormeringer senest i 2025, og her følger vi de penge, som er kommet og holder øje med, at det er pædagoger, som får de nye stillinger. Thisted Kommune har den absolut laveste pædagogandel i området.

Ha’ en rigtig god sommer og sommerferie. Vi glæder os til at se jer igen.

Venlig hilsen

Kristian Kold

Faglig sekretær, BUPL Nordjylland.