21 millioner kroner mere til budgettet


MORSØ KOMMUNE: Selvom vi stadig er i Covid-19-tiden, er der heldigvis ting, der er, som de plejer. Det betyder at sommeren og -ferien står for døren, og det trænger vi vist alle til. Det betyder også, at vi så småt starter på arbejdet med kommunes budget for 2021.


Opdateret d. 07. juli 2020

For cirka to måneder siden blev der lavet en ny aftale ”Udligningsreformen” om, hvordan pengene skal fordeles mellem kommunerne og her først i juni kom aftalen om kommunernes økonomi i 2021 på plads.

Begge aftaler har været rimelige for Morsø Kommune. Ifølge kommunens tal modtager man omkring 21 millioner kroner mere i 2021 end i 2020.

I budgetmaterialet ser det ikke ud som om, der er lagt op til besparelser, kun tilpasninger i forhold til børnetal. Det betyder 2,2 millioner kroner i besparelser på skolerne, men der kommer også tilsvarende færre børn. Ud over det er der ikke lagt op til ændringer.

I nogle år har kommunen haft problemer med at styre forbruget på det forbyggende og på anbringelsesområdet. Det gælder også i år. Vi kan være bekymrede for, hvordan man løser det, og om det kan risikere at ramme det øvrige børne- og unge område. Det vil være halsløs gerning, hvis det gør, for den vigtigste forbyggende indsats er pædagogerne i daginstitutioner og skoler.

Som I sikkert ved, er vi på daginstitutionsområdet lykkes med at få minimumsnormeringer senest i 2025, og her følger vi de penge, som er kommet og holder øje med, at det er pædagoger, som får de nye stillinger. Lad os håbe, at vi kan skabe det samme fokus på skoleområdets pædagoger.

Ha’ en rigtig god sommer og sommerferie. Vi glæder os til at se jer igen.

Venlig hilsen

Kristian Kold

Faglig sekretær, BUPL Nordjylland.