Folkeskolen må ikke blive gidsel i en politisk kamp


BUPL og Skole & Forældre bakker op om, at KL vil inddrage Danmarks Lærerforening i samarbejdet om folkeskolen. Lærerne er nemlig helt centrale for det fremtidige arbejde for en stærk folkeskole.


Udgivet d. 19 marts, 2017

Det vakte opsigt i medierne, da KL sammen med seks andre organisationer forleden indgik et samarbejde omkring folkeskolen. BUPL og Skole & Forældre var to af de syv organisationer, der gik med i et fælles samarbejde omkring folkeskolen.

Samarbejdet blev indgået mellem KL, BUPL, FOA, Skolelederforeningen, Skole & Forældre, Danske Skoleelever og Børne- og kulturchefforeningen. Flere af parterne har siden hen udtrykt ærgrelse over, at Danmarks Lærerforening ikke indgår i samarbejdet, blandt andre FOA, der i dag har meddelt, at de ikke kan se sig selv i et sådant samarbejde, når Danmarks Lærerforening ikke er med.

KL vil derfor nu tage initiativ til at mødes med FOA og Danmarks Lærerforening med henblik på at få dem med i samarbejdet. Det initiativ bakker BUPL og Skole & Forældre fuldt op om. BUPL og Skole & Forældre ønsker nemlig også et bredt samarbejde, hvor både DLF og FOA indgår. De to organisationer håber derfor på, at KL finder en løsning på de uoverensstemmelser, der måtte være, så alle de relevante organisationer kan være med i et fælles samarbejde omkring folkeskolen.

”Alle parter ønsker, at Danmark har en folkeskole, der er lærerig og udviklende for vores børn. Derfor må de relevante aktører samarbejde for at sikre kvaliteten i den danske folkeskole. Og i det samarbejde spiller lærerne selvfølgelig en helt central rolle,” pointerer formand for BUPL Elisa Bergmann.

Den holdning deler næstformanden for Skole & Forældre, Rasmus Edelberg:

”Jeg håber virkelig, at vi kan få stablet et samarbejde på benene, som alle relevante parter indgår i. Lad os sætte børnene i første række og udnytte muligheden her for at skabe et stærkt samarbejde og sammen skabe en fantastisk folkeskole for vores børn,” siger han.

For yderligere oplysninger:

Elisa Bergmann, formand for BUPL, tlf. 40 23 20 69

Rasmus Edelberg, næstformand i Skole & Forældre, tlf. 23 77 05 38

Clavs Sylvest, pressekonsulent i BUPL, tlf. 61 96 40 03