Pædagogers vilkår på dagsordenen 2018


Din indsats gjorde en forskel. 16.000 medlemmer deltog i BUPL’s vilkårsundersøgelse 2018. Det gav genlyd i mediebilledet – og fik blandt andet konkret betydning for finanslovsforslaget for 2019.


Opdateret d. 12. april 2019

Undersøgelsen blev afsættet for en omfattende dækning af pædagogers vilkår i både landsdækkende og lokale medier. Herunder kan du se et billedgalleri af udvalgte pressehistorier.

Klik for at forstørre billederne

Et konkret resultat er, at regeringen fremlagde et finanslovsforslag for 2019 med penge til at ansætte flere pædagoger i vuggestuer og børnehaver. Men selv hvis regeringen afsætter én milliard over fire år, så løser det ikke alle problemerne. BUPL mener, at der skal investeres endnu mere i daginstitutionerne de kommende år. Ligesom der skal tilføres flere penge til det pædagogiske arbejde i skoler og fritidsinstitutioner.

Vi har dog taget et vigtigt skridt, og det er vi lykkedes med, fordi så mange af BUPL’s medlemmer har været med til at sætte pædagogernes vilkår på dagsordenen. Det er utroligt vigtigt at få pædagogernes stemme frem i den politiske debat, ikke mindst i månederne op til et folketingsvalg.