Styrk faget og dømmekraften

Et af de fokusområder, som BUPL Østjylland lovede sine medlemmer at have i perioden 2020 til 2022 var "Styrk faget og dømmekraften".

Lyttemøder ved Kommunalvalg 2021

Fritidspædagoger blev klædt fagligt på af forsker Lea Ringskou, VIA, til at møde en række lokale, der ønskede at stille op til Kommunalvalget i efteråret 2021. Det foregik på såkaldte lyttemøder. Her fremlagde fritidspædagogerne  praksisfortællinger for de fremmødte politiske kandidater. Herefter kunne politikerne spørge ind til beretningerne.

Nedenfor finder du kan du se, hvad pædagoger og politikere fik ud af at deltage i BUPL Østjyllands lyttemøder. 

SFO-pædagog Charlotte Knop Jensen, Skovvangsskolens SFO, Favrskov Kommune

Hør Charlotte Knop Jensen fortæller, hvad hun fik ud af at deltage i et lyttemøde i Favrskov Kommune. Lyttemødet var arrangeret af BUPL Østjylland i forbindelse med Kommunalvalg 2021.

Pædagog Magnus Poder Jensen, Egebjerg Skole SFO, Horsens Kommune

Magnus Poder Jensen fortæller om, hvordan han fik givet nogle vigtige budskaber videre til lokale politiske kandidater fra Horsens Kommune. det foregik på et lokalt lyttemøde i efteråret 2021 i forbindelse med Kommunalvalget.

Pædagog Rasmus Just Mathiassen, Galten Junior- og Ungdomsskole, Skanderborg Kommune

Rasmus Just Mathiassen havde sine betænkeligheder ved at møde lokale politiske kandidater fra Skanderborg Kommune. Men hør her, hvorfor de blev gjort til skamme.

Trine Frengler, formand for Børne- og Ungdomsudvalget, Skanderborg Kommune

Trine Frengler deltog i efteråret 2021 i det samme lyttemøde som Rasmus Just Mathiassen ovenfor. Her fortæller Trine Frengler, hvad hun fik ud af at deltage.

 

 

Konferencer & temadage

Medlemmer af BUPL Østjylland kan få styrket deres faglighed og dømmekraft ved at deltage i konferencer og temadage. Hvert år arrangerer BUPL Østjylland en bred vifte af konferencer og temadage i samarbejde med BUPL Århus.

Det faglige indhold på konferencerne og temadagene er tårnhøjt, og det koster "næsten gratis" at deltage, når man er BUPL-medlem. Derfor valfarter mange hundrede pædagoger og ledere til disse arrangementer, som er en del af BUPL Østjyllands strategi med at styrke faget og dømmekraften.

Pædagog Peter Michael Enevoldsen, Den Fri Hestehaveskolen og Naturbørnehave, Skanderborg Kommune

Peter Michael Enevoldsen fortæller her, hvordan hans deltagelse i BUPL Østjyllands konferencer og temadage inspirerer ham i hans fritidspædagogiske praksis.

 

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.