Familieudvalget skal finde besparelser for 5 millioner kroner  

VESTHIMMERLAND: Der er i Vesthimmerlands Kommune lagt op til samlede besparelser på 17 millioner kroner, da politikerne gerne vil have nogle penge at ”lege” med.
Sparegris
Der er lagt op til besparelser på 17 millioner kroner

I starten af juni blev der indgået en aftale mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Regeringen om kommunernes økonomi for 2023. Det er ikke verdens bedste aftale, men i det mindste afsættes der fortsat penge til demografien.

Der er dog i Vesthimmerland lagt op til samlede besparelser på 17 millioner kroner, da politikerne gerne vil have nogle penge at ”lege” med. På vores område betyder det, at Børne- og Familieudvalget skal finde de 5 millioner kroner. De besparelser der lige nu arbejdes med er, at man vil lave fælles ledelse på tværs af flere dagtilbud og på tværs af skolerne.

Det er ikke et forslag, vi på nogen måde er imponeret af, da det i vores perspektiv vil give mange udfordringer. Det vil eksempelvis betyde, at man mister den pædagogiske leder tæt på og erstattet af en afdelingsleder, der med den titel kun kan have begrænsede ledelsesopgaver.

Vi har allerede aftalt et møde med det politiske udvalg i august, hvor jeg sammen med vores FTR og LTR’er skal have en dialog med dem om, hvad sådanne besparelser gør ved kvaliteten og ikke mindst ved arbejdsmiljøet. Derudover er jeg ved at lægge sidste hånd på et debatindlæg, der skal sendes til avisen i starten af august, så vi den vej igennem også gør opmærksom på budgetforslagets konsekvenser.

Vi følger selvfølgelig udviklingen tæt og vil gøre, hvad vi kan for at påvirke systemet og politikerne til, at de i stedet for besparelser vil arbejde for at sikre god kvalitet til gavn for pædagoger, ledere og selvfølgelig kommunens børn og unge. Alt dette tager vi fat på igen, når vi når på den anden side af sommeren.

Men lige om lidt venter der for de fleste en sommerferie, der sikkert er tiltrængt og så vender vi alle stærke og solbrændte tilbage fra ferien og er klar til endnu en omgang i ringen med Vesthimmerlands Kommune.  

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, så er du velkommen til at kontakte mig på aub@bupl.dk eller mobil 6155 6173.

Bedste hilsner

Anna Ullits Østergaard

Faglig sekretær, BUPL Nordjylland

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.