Budgetforlig i Mariagerfjord Kommune

Tirsdag eftermiddag landede der et budgetforlig i Mariagerfjord Kommune for 2024- 2027.
Kugleramme
Besparelsen kan få en konsekvens for kommunens mulighed for at overholde minimumsnormeringerne

For pædagoger betyder det, at man har fjernet flersprogspædagogerne og i stedet vurderet, at den opgave kan løses af de sprogmentorer, man har uddannet i kommunerne og som er i de enkelte institutioner. Den direkte konsekvens af denne nedskæring er, at der lander yderligere opgaver på de nuværende sprogmentorer. Derfor kan man stille spørgsmålet: Hvilke opgaver skal de så ikke længere løse, da forslaget jo ikke giver flere timer til den gruppe.

Besparelsen ser vi med stor alvor på, da det kan få en direkte negativ konsekvens for kommunens mulighed for at overholde minimumsnormeringerne. Det kan vi selvsagt ikke acceptere. Vi vil derfor følge udmøntningen af netop dette tæt og arbejde for, at kommunen overholder loven om minimumsnormeringer, som vi har kæmpet hårdt for at få. Det er jo også tilladt at gøre det bedre end minimum, men det er der ikke noget, der tyder på, at der bliver tilfældet i Mariagerfjord Kommune med det indgået budgetforlig.

Politikerne har valgt at frede integrationspædagoger, hvilket selvfølgelig er positivt og helt nødvendigt for den pædagogiske praksis.

Et lille plus i budgetforliget er, at man har indlagt en buffer på 22 millioner kroner årligt, hvis udgifterne stiger på bestemte områder, hvilket forhåbentlig betyder, at budgettet ikke skal genåbnes, som det skete tidligere på året, og som desværre er blevet en uskik i flere kommuner.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, så er du velkommen til at kontakte undertegnede på aub@bupl.dk eller mobil 6155 6173.

Bedste hilsner.

Anna Ullits Østergaard

Faglig sekretær, BUPL Nordjylland

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.