Budgetforlig i Mariagerfjord Kommune

Som tidligere skrevet til jer medlemmer, så har der i Mariagerfjord Kommune ikke været lagt op til besparelser på vores område, men derimod status quo.
Budgetarbejdet i Thisted Kommune

Politikerne i Mariagerfjord Kommune har desuden i deres budgetforlig tilført 250.000 i 2023 og 585.000 i årene 2024 - 2026 til, at man i ungdomsklubberne kan udvide åbningstiden med ti uger om året. Det er vi selvfølgelig begejstrede for, da vi flere gange har italesat behovet herfor. Undersøgelser viser, at flere og flere unge i den grad mistrives og har ondt i livet, og derfor er det glædeligt, at man politisk side tilfører disse midler til øget åbningsuger i ungdomsklubberne, da der netop her arbejdes meget med at øge trivslen.

Der er dog et lille ”men” og det handler om, at vi ikke kan se, at man samtidig udvider budgettet, så der bliver tilført ekstra penge til den øgede energiudgift, som vi også ved, at ungdomsskolen står med. Bare i år, har ungdomsskolen (hvor klubberne ligger under) fået en ekstra udgift til energi på 500.000, som man indtil nu politisk ikke har ville kompensere dem for, hvilket i år har betydet, at de har været nødt til at skære ned i åbningsdage. Det er i den grad en bekymrende udvikling og derfor noget, vi mener, at politikerne er nødt til at forholde sig til og handle på.

På papiret ser det jo flot ud, at man udvider med ti uger, men hvis ikke der er råd til reelt at holde mere åbent, så hjælper det jo ikke en pind.

Vi følger selvfølgelig udviklingen på området tæt og vil gøre, hvad vi kan for at påvirke i en positiv retning, der kan komme både børn, unge og medarbejdere på det pædagogiske område til gode.

Bedste hilsner

Anna Ullits Østergaard

Faglig sekretær BUPL Nordjylland

aub@bupl.dk / 6155 6173

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.