Børne- Fritids- og Undervisningsudvalget står over for en økonomisk mavepuster

HJØRRING: Det nyvalgte udvalg i Hjørring Kommune skal pege på besparelser for 29 millioner kroner for at budgettet harmonerer. Ingen – hverken garvede eller nyvalgte ønsker at stå med sådan en opgave, for den er uden tvivl ikke nem.
Penge vælter

Regeringen og KL forhandlede for nylig en ny økonomiaftale på plads for kommunernes økonomi det kommende år. Ovenpå flere hårde år med blandt andet Covid-19 i Danmark, kunne man ønske sig en aftale som tog højde for et på mange måder presset Danmark. Regeringen har løbende stået med diverse økonomiske hjælpepakker i hånden, men den nye økonomiaftale efterlader ikke meget til at opretholde et sundt velfærdsniveau, eller endda muligheden for at kunne investere i det. Det mest positive må være, at der trods alt er sat penge af til demografien, så kommunerne kan agere nogenlunde i forhold til udsvinget i antallet af både børn og ældre.

En økonomisk mavepuster der kan mærkes, er hvad Børne- Fritids- og Undervisningsudvalget står over for, i forhold til at skulle få budgettet for 2023 til at gå op. Når man ser på det reduktionskatalog som er lavet, så ser man hurtigt, at skoleområdet står foran en stor opgave, Hvis de stående forslag går igennem til det endelige budgetforslag. Her er der forslag som både rammer SFO og undervisning, og som vil kunne mærkes.

Der vil uden tvivl være udsigt til serviceforringelser, også selv om man finder lidt økonomi fra diverse puljer. Spørgsmålet bliver i så fald hvilke forslag man kan undlade at sløje af reduktionskataloget, da alle forslag gør ondt et sted.

Der er stadig økonomiske puljer fra staten i spil, som Hjørring Kommune kan få del i, men dem kender man endnu ikke resultatet af. Når disse puljer tildeles, er det så op til de lokale politikerne at udvælge hvilke områder der skal prioriteres.

I BUPL Nordjylland håber vi selvfølgelig på at børne- og ungeområdet prioriteres for at bidrage til at kunne skabe et solidt grundlag for en god barndom i kommunen. Den anstændighed fortjener både børn, unge og ansatte.

Sommerferien står nu for døren for os alle, og når vi vender tilbage, vil vi selvfølgelig fortsat have fokus på hvordan politikerne agerer i forhold til budgettet for 2023.

Har du spørgsmål til ovenstående kan jeg kontaktes på kkt@bupl.dk eller 20334577.

God sommer.

Venlig hilsen

Kristian Tornby, faglig sekretær

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.