Meritpædagoger er en del af løsningen   

Næsten halvdelen af alle potentielle meritpædagoger findes i hovedstadens kommuner. Der er gode erfaringer med de studerende, og BUPL Hovedstaden opfordrer til, at man sender interesserede medarbejdere på uddannelse og lokalt får højnet den faglige kvalitet, hvis det er muligt.
Pædagoger lave sanglege med en gruppe børn
Der findes tilsammen 1.360 potentielle meritpædagoger i København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør.

Vi mangler uddannede pædagoger, og en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd bekræfter, at meritstuderende kan være en del af løsningen.

Undersøgelsen viser andelen af PAU’er og pædagogmedhjælpere, der både opfylder erfarings- og uddannelseskriteriet til at kunne blive meritpædagog. På landsplan er der tale om 3.000 potentielle meritpædagoger, og næsten halvdelen befinder sig i hovedstaden.

Graf over potentielle meritpædagoger i Hovedstaden. Dragør: 15. Tårnby: 95. Frederiksberg: 125. København: 1225.

Andelen af medhjælpere og pædagogiske assistenter, der opfylder både erfarings- og uddannelseskriterier. Kilde: Arbejdernes Erhvervsråd. 

Karin Meyer, leder i institutionen Solmarken, har gode erfaringer med meritstuderende. 

”Jeg oplever engagerede studerende, der brænder for faget. De formår at omsætte teori til praksis, og er med til at løfte det faglige niveau i hverdagen," udtalte Karin Meyer til TV-avisen den 5. maj. 

Udover merituddannelsen har det siden februar 2021 været muligt, at ansætte sporskiftestuderende i København og Frederiksberg gennem et samarbejde med Københavns Professionshøjskole. Også her er der gode erfaringer. 

I BUPL Hovedstaden opfordrer vi til, at man sender interesseret personale på merituddannelse, hvis man har mulighed. Det kan ikke alene løse pædagogmanglen, men det er en del af løsningen, og en måde at højne fagligheden lokalt.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.