Log ind

Jeg er snart pædagogHjælp til det hele

I løbet af dit sidste semester besøger BUPL dit uddannelsessted. Vi fortæller om jobsøgning, alt det med a-kassen, og hvad du kan bruge BUPL til som nyuddannet.

Hold øje med invitationen i din mail. Mød op og få svar på alle dine spørgsmål.

Er du allerede medlem af a-kassen?

Vigtigt! Du skal senst 14 dage efter sidste eksamensdag bekræfte, at du bliver færdig som pædagog.

Når du kender din sidste eksamensdag, skal du oplyse den til BUPL’s a-kasse, hvis du vil have mulighed for at få dagpenge som nyuddannet.

Du skal også oplyse sidste eksamensdag, selvom du har et job på hånden.

Meld dig ind i BUPL

Bliv en del af Danmarks største faglige fællesskab for pædagoger.

Hvis du har været medlem af PLS det sidste år af din studietid, er de 2 første måneders medlemskab af BUPL gratis.

Hvis du er ledig eller på barselsdagpenge på den lave dimittendsats, er medlemskab af BUPL også gratis.

Har du ikke været medlem af PLS, får du en måneds gratis medlemskab af BUPL, og har du ikke fået job, fortsætter medlemskabet med at være gratis.

 

Meld dig ind i a-kassen

Hvis du ikke allerede er meldt ind i a-kassen, så husk at melde dig ind senest 14 dage efter din sidste eksamen for at få muligheden for at få dagpenge.

Hvis du har været medlem af BUPL’s a-kasse i minimum et år før uddannelsens afslutning, har du ret til dagpenge fra dagen efter sidste eksamen – hvis du husker at oplyse din sidste eksamensdato i tide.

Lønsikring er en del af dit medlemskab

Hvis du er medlem af både BUPL og BUPL’s a-kasse, så er du med i Lønsikringsordningen.

Du kan gøre brug af ordningen allerede 6 måneder efter du er blevet uddannet, hvis du skulle blive ledig herefter og ikke længere er på dimittendsats.

Skattefradrag for kontingent

Du kan få skattefradrag for de første 6.000 kr. af dit fagforeningskontingent, og du kan få skattefradrag for hele dit a-kasse-kontingent.

Som medlem af både BUPL og BUPL’s a-kasse er du omfattet af den kollektive lønsikring, som også er fuldt fradragsberettiet.

BUPL sørger for at dine kontingentudgifter indberettes til SKAT, men husk at ændre din forskudsopgørelse på skat.dk, hvis du vil have fradraget med det samme.

Løn som nyuddannet

Lønnen for nyuddannede pædagoger justeres løbende, alt efter hvad der er aftalt i overenskomsten.

Under jobsamtalen skal I også snakke løn. Du kan få hjælp i den lokale fagforening, så du ved, hvad du skal sige, og hvad du kan forvente.

Før du får job

BUPL og BUPL’s a-kasse tilbyder trainee forløb rundt om i landet. Forløbet giver dig mulighed for at afprøve din viden i praksis. Og du får erfaringer at skrive på CV’et.

Trainee forløb er en vej til job.

Når du får job

Husk at rette dine medlemsoplysninger, så vi ved, hvor du arbejder.