Nyheder fra BUPL

Guide: Sådan styrker I forældresamarbejdet om børneperspektiver

17-11-17

Få gode råd til, hvordan I sammen med børn og forældre kan inddrage børnenes perspektiver til at udvikle institutionens læringsmiljø.

Ny podcast: Koncepter splitter pædagoger

14-11-17

Pædagogiske koncepter er massivt udbredt i danske institutioner - og splitter pædagoger i for og imod. Det viser ny forskning, som du kan høre mere om i denne udgave af Børn&Unge Podcast.

8 ud af 10 kandidater siger ja til minimumsnormeringer: 'Det forpligter' siger BUPL-formand

14-11-17

Lokalpolitikere fra både K, DF, V og S vil sætte en grænse for antallet af børn pr. pædagog i landets daginstitutioner. Det glæder formanden i BUPL, men forpligter også, understreger hun.

Rød blok har pædagogtække: Se hvilke partier pædagogerne stiller op for

14-11-17

Masser af pædagoger står i år på stemmesedlerne over hele landet. De skal især findes i de røde partier, som 74 procent af pædagogkandidaterne stiller op for

Optakt til kommunalvalg: Sådan vil pædagogerne stemme

14-11-17

Der er stor opbakning til rød blok fra pædagogerne, viser en internetbaseret spørgeundersøgelse foretaget af BUPL.

Dorte blev syg: Kommunen snuppede min forsikring

14-11-17

Syge pædagoger, der har forsikret sig mod tab af erhvervsevne, risikerer at få ingenting ud af deres forsikring. Det gør kommunen til gengæld, for den snupper pengene.

Hvorfor var du så sur i dag: Fritidspædagogikken skal også bruges i skolen

13-11-17

Fritidspædagogikken skal have et rygstød – også i skolen. Derfor er BUPL og Undervisningsministeriet gået sammen om at skabe et stærkere fundament for pædagogerne i skolen. ’Vi skal have trukket grundfagligheden frem,’ siger projektleder Trine Ankerstjerne.

Derfor stemte Anders Bondo nej til pædagogernes ligeløn: Det er for ukonkret

10-11-17

Lærerne stemte nej til BUPL’s ønske om et ligelønsprojekt. ’Det er utroligt ukonkret,’ siger lærernes formand Anders Bondo Christensen. Men ligelønnen får alligevel en chance til. Nu skal BUPL finde en formulering, der er mere spiselig for de 50 fagforbund, man skal forhandle overenskomst sammen med.

Fra massivt fravær til aktiv deltagelse: Samarbejde mellem klubpædagoger og lærere hjælper skoletrætte børn

08-11-17

Sms’er og telefonopkald mellem klubpædagoger og lærerne har stoppet pjæk. Samarbejde mellem klub og skole kan styrke deltagelsen blandt børn ’på kanten af skolen’, viser ny forskning.

Syge parkeres i ressourceforløb: »Jeg er bare blevet dårligere«

06-11-17

Der er sket et markant fald i tildelingerne af førtidspension til syge pædagoger efter førtidspensions-reformen i 2013. Her blev ressourceforløbene indført, som kritiseres for at parkere syge mennesker på et sidespor uden at hjælpe dem.