Børn&Unge Læst op


Her kan du få læst udvalgte artikler fra Børn&Unge op. Det er journalister fra Børn&Unges redaktion, der står for indtalingen.


Opdateret d. 17. marts 2020
Læst op: Mørklæg ikke børns seksualitet

Børns seksualitet skal trækkes ud af skammekrogen. Det mener psykolog og lektor på pædagoguddannelsen ved UCL Frida Nøddebo Nyrup, som nu har udgivet en bog om emnet. Artiklen stammer fra Børn&Unge nr. 4/2020.


 

Læst op: Kom med til Årets Dagtilbud 2019

Fagligheden er i højsædet i Gladsaxe Skovbørnehave, der er Årets Dagtilbud 2019. Kom med på besøg i institutionen og hør mere om, hvordan de involverer både børn, forældre og pædagoger massivt, når de evaluerer deres pædagogiske arbejde. Klik på afspilleren ovenfor for at høre denne oplæsning fra Børn&Unge nr. 1/2020.


 

Læst op: Forældres opråb giver genlyd

De aktuelle demonstrationer landet over udstiller forskellene på rød og blå blok, og derfor er spørgsmålet om normeringer i daginstitutioner et godt valgkampstema. Men både politikere og medier skal holdes til ilden helt frem til valget, hvis emnet skal bevare en høj placering på dagsordenen, vurderer valgforskere. Læs med her – eller få artiklen læst op.

Publiceret på bupl.dk 3. april 2019.


 

Læst op: Pædagogs ytringsfrihed blev krænket

Kommunen respekterede ikke pædagogs ytringsfrihed. Det har Folketingets Ombudsmand afgjort. Hør historien og få også kommunens side af sagen læst op i denne artikel.

Bragt i Børn&Unge nr. 4/2019.


Læst op: En edderkop i vinden

Pædagog Anita Kold Thomsen blev indkaldt til samtale med sin leder, efter hun havde medvirket i et kritisk tv-indslag. Nu har hun ombudsmandens ord for, at hun handlede efter loven, da hun brugte sin ytringsfrihed. Hør hendes historie læst op i denne artikel.

Bragt i Børn&Unge nr. 4/2019.


Læst op: Tavshedskulturen breder sig

Hver anden pædagog vælger ikke at ytre sig, når de oplever kritisable forhold. Hør eksperternes bud på, hvordan det kan være, i denne artikel fra Børn&Unge, som du får læst op. Gennem syv kapitler sætter vi fokus på den svækkede ytringsfrihed, der bekymrer faglige organisationer og får politikere til at foreslå en lovændring, som skal beskytte ansatte, der ytrer sig.

Bragt første gang i Børn&Unge nr. 1/2019


Læst op: Jeg vil ikke sidde lænket til et skrivebord

Marianne Carlsen, fællesarbejdsmiljørepræsentant i Odense, vil ud af kontoret, så hun kan komme tæt på de pædagoger, hun arbejder med. Hun er ansat af kommunen, men taler medarbejdernes sag, når det er nødvendigt. Men hvad laver en fælles-AMR egentlig? Få svaret læst op i denne artikel.

Bragt første gang i Børn&Unge nr. 3/2019


Læst op: Sammenhold giver håb for ligeløn

Sammenholdet i fagbevægelsen under OK18 har skabt ny base at kæmpe for ligeløn fra, vurderer ekspert. Men befolkningens opbakning er også vigtig, hvis politikerne skal handle, mener BUPL. Hør med, når artiklen fra Børn&Unge bliver læst op.

Bragt første gang i Børn&Unge nr. 3/2019


Læst op: Omsorg kan have en høj personlig pris

Her kan du få læst Børn&Unges artikel ‘Omsorg kan have en høj personlig pris’ op. Den handler om de store omkostninger, der kan være forbundet med at arbejde med andre mennesker. Det kan pædagog Rikke Smedegaard Hansen fortælle om, men også den norske psykolog Per Isdal har både personlige og faglige erfaringer med at blive omsorgstræt. Læs fem gode råd til at undgå omsorgstræthed

Bragt første gang i Børn&Unge nr. 8/2018