Tema om vuggestuen

Alt for mange børn og for få pædagoger betyder, at drømmen om kvalitetsvuggestuer er langt væk.

Læs blandt andet mere om den undersøgelse BUPL har lavet blandt 600 vuggestuepædagoger og mød to eksperter med meget forskellige holdninger.

Der er langt fra virkeligheden til drømmen
Læs en række vuggestuepædagogers holdninger til, hvordan de synes det fungerer i vuggestuerne i dag, og hvad de mener, der skal ændres for at få kvalitetsvuggestuer. Du kan ligeledes læse mere om den omfattende undersøgelse, som BUPL har lavet blandt 600 vuggestuepædagoger.

BUPL: Lad os starte med det bedste
BUPL's formand Henning Pedersen fortæller om, at det ikke er godt nok, at der er langt færre uddannede pædagoger i vuggestuer end i børnehaver og de integrerede institutioner. Man burde starte med at give børnene det bedste, mener han.


Temabillede_2

Det er godt for børnene med flere pædagoger
Læs, hvordan de i vuggestuen i Ærtebjerghave Børnecenter har valgt at have en stor pædagogandel. Mød to af pædagogerne, der mener, at det giver en højere grad af bevidsthed om, hvordan man styrker børns trivsel, udvikling og læring.


To holdninger om samme sag - forskerne er uenige
Mød to forskere med stærke meninger om vuggestuerne, har fået stillet de samme fire spørgsmål. Svarene viser, at de ikke er enige. 


Læs hele temaet om vuggestuer - hvori du også kan læse om vuggestuens historie
| Senest opdateret 16-12-2015 |