Tema: Overvægt blandt pædagoger

Pædagogerne Sanne og Pia har tabt sig 128 kilo i alt - og fundet arbejdsglæden igen. Se gode tips til, hvordan du selv kan tabe dig og mindske risikoen for arbejdsskader.Overvægt_billede

Sanne og Pia er blevet rollemodeller
Mød de to pædagoger, som tilsammen har smidt 128 kilo. Den ene med hjælp fra den anden. Deres vægttab har gjort dem til stærke rollemodeller, og både livskvaliteten og arbejdsglæden er vokset. 

Overvægtige taber i jobkampen og har risiko for at få flere arbejdsskader
Læs om undersøgelserne, der viser, at mange arbejdsgivere frasorterer overvægtige jobansøgere. Både BUPL's jobvejledere og pædagog Sanne Sørensen genkender tendensen. Derudover har meget fede mennesker en 25 procent forøget risiko for at komme til skade på arbejdet, viser amerikansk forskning.

Må arbejdsgiveren blande sig i ansattes overvægt?
Her får du svar fra en økonom, en filosof, formanden for Adipositasforeningen og BUPL. 

Sundhedsfremme er et fælles ansvar
Læs, hvordan Vejen Kommune blander sig i de ansattes sundhed, og med et stort treårigt sundhedsfremmeprojekt har fået sundere pædagoger i kommunen. Læs også, hvordan man kan bruge legepladsen som fitness center. Det gør Børnehaven Tumlehøj. På den måde dyrker pædagogerne mere motion i arbejdstiden - især sammen med børnene. Sundere mad er også i fokus.

Guide: Få bugt med fedt og farlige vaner
Få gode råd til, hvordan du dyrker de gode vaner frem for de farlige, hvordan du laver en god og sund madpakke, og hvordan du får motion med i jobbet. Du får ligeledes gode slanketips og tre gode huskeregler, hvis du skal i gang med kampen mod fedtet.


Læs hele temaet om overvægt blandt pædagoger

| Senest opdateret 10-03-2016 |