Tema om teenagere

Teenagere har altid været udfordrende. Det er der ikke noget nyt i. Det nye er, at desperate forældre søger professionel hjælp som aldrig før for at forstå deres teenagere. De får blandt andet hjælp af pædagoger på familiecentre og kurser.

Content

Temaet om teenagere indeholder følgende artikler fra fagbladet Børn&Unge:

 • Rådgiverne: Forældre er magtesløse
  Helt almindelige forældre giver op overfor deres teenagebørn. Familiecentre og anonyme rådgivninger får flere henvendelser fra desperate forældre. Kommuner opretter stærkt efterspurgte kurser for forældre til teenagere.
   
 • Moderen: Jeg var utydelig og eftergivende
  Da Sanne Olsen blev skilt, var hun ved at drukne i sin egen sorg, og familiens orden gik i opløsning. Sønnen Johan røg ud i misbrug og massivt pjækkeri. I dag er de sammen kommet gennem krisen med hjælp fra familierådgivere.
   
 • Familievejlederne: Vi lærer forældrene at lede
  Et stigende antal velfungerende familier får alvorlige problemer, når børnene når puberteten. På familiecenter Løvdal i Helsingør har pædagoger succes med at hjælpe familierne tilbage på sporet.
   
 • Klubpædagogen: Vi tager gerne bøvlet
  I klubben lægger de voksne øre til, når forholdet til mor og far kokser. Både som klubmedarbejder og som forældre skal man gide tage konfrontationerne med de unge. Det er en del af arbejdet som pædagog, mener klubleder.
   
 • Jesper Juul: Brug dialogen, og drop bedreviden
  Forfatter og familieterapeut Jesper Juul har netop udgivet bogen 'Fat det nu, forældre!', der handler om, hvordan nutidens forældre bør være sammen med deres børn. Drop den bedrevidende opdragelse, og brug dialogen i stedet for, er budskabet.
   
 • Eksperten: De skal finde deres egen vej
  Det er selvfølgelig 68-oprørets skyld, at forældre mangler holdepunkter i børneopdragelsen. Men 'hvad synes du selv'-opdragelse skaber usikre teenagere og forældre. Det gælder om at hjælpe de unge til at finde deres vej, mener ungdomsforsker Sven Mørch.
| Senest opdateret 05-12-2013 |