Tema om nutidens unge

Her får du et tema om nutidens unge, som er kollektivt orienterede individualister. Udadtil opfører de sig pænt, selv om de nogle gange har det dårligt indeni. Vi tegner et portræt af en ny generation og fortæller, hvordan pædagogerne kan møde den. I temaet får du disse artikler:

Generationsguide
Følg ungdommens historie gennem de seneste 100 år.

Den fornuftige generation
De er glade for skolen og vennerne, men har lavt selvværd. De drikker mindre alkohol, men eksperimenterer mere med narkotika. Og selvskade er blevet et massefænomen. Den nye generation balancerer mellem individualitet og kollektivet, mellem tryghed og intensitet.

Benhårdt at være på sidelinjen
De unge, som har det sværest, er ikke omfattet af ’Ungdomsprofilen 2014’. Det er de unge, der er snublet i livet og har brug for hjælp, blandt andet fra pædagoger.

At være 14 år er ikke så tosset
Nikita og Martin hverdag indeholder masser af underholdning på YouTube, computerspil og beauty. Verdens problemer og fremtidsdrømmene fylder ikke meget i et liv, hvor skolen, underholdning og vennerne tager det meste af pladsen.

Klubbernes udfordring. Pædagogik uden et poolbord
Aldrig har de unge haft mere brug for betydningsfulde voksne i deres liv, noget som netop klubfolk kan være. Alligevel vælger stadig flere unge klubben fra. Unge skal have aktiviteter med kvalitet for at gide gå i klubben, siger ungdomsforsker Søren Østergaard.

BUPL: Klubberne er umistelige
Klubberne skal have ressourcer til det vigtige pædagogiske arbejde med børns og unges liv, siger BUPL’s formand.

Se tema fra Børn&Unge om nutidens unge (pdf)

| Senest opdateret 17-11-2015 |