Tema om dokumentation

Når skriftlig dokumentation erstattes af mundtlig dialog mellem pædagoger, politikere og forvaltning, vokser respekten for pædagogernes arbejde.

Det viser et forskningsprojekt i to kommuner. Overalt i landet eksperimenteres der med nye former for dokumentation.

Dokumentation470w

Fem hurtige pointer
Dokumentation fylder meget i pædagogers hverdag. Vi har kogt emnet ned til fem pointer, der giver dig et overblik over de aktuelle udfordringer.

Dialog giver respekt, men kræver mod
At tale sammen er en ny og anderledes måde at dokumentere på. Dialog kræver dog, at aktørerne hver især finder og udvikler deres egen stemme, så der er noget at lytte til, mener forsker Pernille Hviid, der har stået for et projekt med dialogisk organisering og dokumentation i to kommuner.

Nu bliver vi endelig hørt
Det bedste ved at føre dialog med politikerne er følelsen af at blive hørt, mener børnehusleder Helle Kastrup og pædagog Maria Petersen fra Børnehuset Søndergård i Ballerup kommune. De er også blevet mere sikre på, hvad de gør. Se, hvad de siger om dialog som dokumentation.

Nye dokumentationsformer landet rundt
Historier fra Fredericia, Furesø, Odense og Vesthimmerland.

Hent hele Børn&Unges tema om dokumentation (pdf)


Tema i Børn&Unge Forskning: Kvalitet og målinger (pdf)
Noget pædagogisk arbejde er synligt og målbart, andet ikke - hvad er så vigtigst? Læs diskussionen om måling, om målinger af børns sproglige kompetencer og om norske såkaldte kvalitetsmålinger i Børn&Unge Forskning nr. 25.

| Senest opdateret 27-11-2013 |