Bliv medlem - som nyuddannet pædagog

Som nyuddannet pædagog hjælper BUPL og BUPL's a-kasse dig godt i gang - både med din jobsøgning, med vikaransættelser eller med at komme i job. Medlemskab af BUPL er gratis, indtil du har job.

Hvis du ikke allerede er medlem af BUPL's a-kasse, så husk at melde dig ind senest 14 dage efter sidste eksamen.

Hvis du har været medlem af PLS (Pædagogstuderendes Landssammenslutning) minimum hele det sidste år af din studietid, er de to første måneders medlemskab af BUPL gratis. Har du ikke fået job, er medlemskab af BUPL fortsat gratis.

Har du ikke været medlem af PLS, får du en måneds gratis medlemskab af BUPL, og har du ikke fået job, er medlemskab af BUPL fortsat gratis.

  • Har du meldt dig ind i BUPL's a-kasse senest et år før sidste eksamensdato, har du ret til dagpenge allerede dagen efter din sidste eksamen.

  • Hvis du ikke har været medlem af BUPL's a-kasse minimum det sidste år af din studietid, skal du melde dig ind senest 14 dage efter sidste eksamen. Så har du ret til dagpenge en måned efter sidste eksamen.

  • Gør du ingen af delene, skal du betale til a-kassen i minimum et år og i den periode have haft fuldtidsarbejde i et år, før du får ret til dagpenge.

 

VIGTIGT AT VIDE

DET FÅR DU I BUPL

Fagforening
og A-kasse
981 kr./md.
Fagforening 504 kr./md
A-kasse
439 kr./md
Din løn, dine arbejdsvilkår
BUPL arbejder for bedre løn og arbejdsvilkår for alle pædagoger. Det sker fx, når vi forhandler nye overenskomster, når vi uddanner tillidsrepræsentanter, og når vi påvirker politikerne.
Pædagogiske fagblade og forskning
Som medlem får du den nyeste viden om pædagogfaget i fagbladet Børn&Unge. Ledere får også Ledetråden om ledelse på det pædagogiske område. Du kan også få tidsskriftet VERA gratis.
Pædagogiske arrangementer
Deltag i BUPL's mange spændende arrangementer. Få ny pædagogisk viden, faglig debat og et stort netværk blandt andre pædagoger og ledere.
Rabatter og billig forsikring
Spar penge via Forbrugsforeningen eller tegn en god, billig forsikring i Lærerstandens Brandforsikring. Det betaler sig.
Tillidsrepræsentanter
Som medlem af BUPL har du en tillidsrepræsentant, som er parat til at hjælpe dig. Tillidsrepræsentanten kender din arbejdsplads og kan fx tale din sag over for ledelsen. BUPL har også fællestillidsrepræsentanter, som varetager dine interesser i kommunen.
Tjek af løn og pension
BUPL tjekker, om din løn og pension er korrekt. Vi hjælper dig i dialogen med kommunen og sørger for, at du får erstatning, hvis du har fået for lidt i løn eller pension.
Juridisk hjælp
BUPL står klar med juridiske eksperter, hvis du har brug for hjælp. Vi kan tale med din arbejdsgiver om en løsning på dit problem, vi kan indgå forlig, og vi kan føre en fagretslig sag. Uanset hvad, skal du ikke betale for at få hjælp.
Hjælp ved arbejdsskade og sygdom
Bliver du ramt af en arbejdsskade eller længerevarende sygdom, kender BUPL reglerne på området og hjælper dig fra start til slut.
Hjælp ved fyring
Hvis du bliver sagt op, får BUPL besked fra din arbejdsgiver. Vi kontakter dig og tilbyder vores hjælp, så du ikke står alene i den sårbare situation.
Rådgivning ved jobskifte
BUPL giver dig gode råd til jobsøgningsprocessen og klæder dig på inden jobsamtalen. Vi læser din kontrakt igennem og tjekker, om du får den rigtige løn og pension.
Økonomisk hjælp ved strejke og lockout
Opstår der strejke eller lockout i forbindelse med forhandling af en overenskomst, kan du som medlem af BUPL få økonomisk kompensation for den manglende løn.
Indflydelse på dine arbejdsvilkår
Som medlem af BUPL har du indflydelse på dine arbejdsvilkår. Du kan stemme om din overenskomst og være med til at vælge bestyrelsen i din lokale fagforening.
Særligt for ledere
Er du leder, bliver du automatisk medlem af BUPL’s lederforening. Her får du bl.a. professionel lederrådgivning, arrangementer om ledelse og fagbladet Ledetråden.
Hjælp til jobsøgning
BUPL og a-kassen ved, hvad der rører sig på jobmarkedet i dit lokalområde. Det er værdifuld viden, hvis du er ledig. Du kan også få gode råd om kurser, virksomhedspraktik, vikariater og job i udlandet.
Arrangementer for ledige
Hos BUPL’s a-kasse får du arrangementer, som er skræddersyet til arbejdsløse pædagoger. Fx kurser om den gode ansøgning, netværk, coaching inden jobsamtalen og afklaring af kompetencer.
Efterløn
I BUPL’s a-kasse kan du blive en del af efterlønsordningen, hvis du vælger at betale for det.
Dagpenge
Som medlem af BUPL’s a-kasse kan du få dagpenge, hvis du bliver ledig. Vi hjælper dig med at forstå regler og paragraffer. Og som pædagogfaglig a-kasse er vi de bedste til at hjælpe dig i job.
Jobrotation
Kom med i lokale jobrotationer, hvor ledige pædagoger vikarierer for fastansatte, mens de er på kursus. Metoden er en effektiv måde at få arbejdsløse i job.
Trainee-forløb
BUPL og a-kassen står for lokale trainee-projekter, hvor nyuddannede pædagoger uden job kan få suppleret grunduddannelsen med kurser og træningsforløb. Typisk kommer 50 % i job efter et trainee-forløb.
Lønsikring
Som medlem af BUPL og BUPL-A får du kollektiv, solidarisk Lønsikring, der giver lidt mere tryghed, hvis du mister dit job. Med Lønsikring supplerer du dagpengene, så du typisk får 80% af din tidligere løn, hvis du står uden arbejde. Ordningen er obligatorisk.
Bliv medlem
BUPL er for dig - uanset om du er nyuddannet, i job eller ledig.
Meld dig ind i BUPL
Meld dig ind i BUPL

BRUG FOR
HJÆLP?

Ring til os på 35 46 52 10

DEL
SIDEN