Kan jeg få hjælp fra PBU, hvis jeg bliver syg?

Ja - du er altid velkommen til at ringe til PBU, men det kan være særligt vigtigt når du er syg.

Hvis du bliver alvorligt syg, kan det være svært at forholde sig til regler, tal og paragraffer. Når du har pension og forsikringer i PBU, er der derfor sørget for at du fortsætter med at have dine forsikringer i 12 måneder, selvom din arbejdsgiver ikke indbetaler længere.

Med PBU's pensionspakke kan du få udbetalinger, hvis du skal revalideres i over 1 år eller i fleksjob og/eller får offentlig førtidspension. Det er primært en invalidesum samt indbetaling til din aldersopsparing. Får du offentlig førtidspension får du også en årlig invalidepension fra PBU. Der er også en forsikringssum, hvis du får en kritisk sygdom. Du kan se dine forsikringer på pbu.dk og læse mere om dine forsikringer.

PBU's pensionspakke er udvidet med en invalidesum, hvis du på grund af nedsat arbejdsevne modtager ressourceforløbsydelse i mere end 1 år.
Der vil endvidere blive indbetalt til din opsparing i PBU, så du fortsat sparer op til din alderspension.

PBU skriver også til dig når betalingerne fra din arbejdsgiver ophører og hvornår du skal sørge for at forlænge dine forsikringer. Du er altid velkommen til at ringe til PBU, men det kan være særligt vigtigt når du er syg.

OBS: Hvis du er syg, og din arbejdsevne er truet, er det vigtigt, at du oplyser pensionskassen om dette. Så kan du blive rådgivet bedst muligt. 

| Senest opdateret 09-09-2016 |