Hvornår skal jeg kontakte PBU - og hvordan?

Hvis du er i tvivl om noget i forhold til din pension, kan du altid kontakte PBU.

Hvornår er det særligt godt at kontakte PBU?

 1. Hvis du er syg
  Du er syg, herunder også deltidssygemeldt, gennem længere tid. PBU kan rådgive dig, om du har mulighed for at få udbetaling af forsikringer ved sygdom/invaliditet fra PBU.

  Du kan også få rådgivning om, hvordan du kan bevare dine forsikringer i PBU, selv om din arbejdsgiver ikke længere indbetaler til PBU.

  Se dine forsikringer på pbu.dk

 2. Hvis du er nyansat
  Som nyansat kan du tjekke din pension og dine forsikringer på pbu.dk
  Hvis du som nyansat ikke har modtaget et velkomstbrev fra PBU, kan det betyde, at din arbejdsgiver ikke har indbetalt pension til PBU.
  Læs mere om at være ny i PBU

 3. Hvis du har flere pensionsordninger
  Du har en tidligere pensionsordning i en anden pensionskasse, som du gerne vil have overført til PBU.

  Du kan overføre pensionen til PBU ved at logge ind på pbu.dk - og under "Selvbetjening" overføre pensionen til PBU. PBU tager ingen gebyrer, hvis du vælger at overfører din pension fra en anden pensionskasse.

 4. Hvis du vil tjekke dine pensionsindbetalinger til PBU
  Beløbet, der fremgår af din pensionsoversigt fra PBU, ikke stemmer overens med det pensionsbeløb, der står på dine lønsedler.

  Du kan logge ind på pbu.dk - og under "Pensionspakken" finde dine "Indbetalinger". Hvis de ikke stemmer overens med din lønseddel, er det en god ide at kontakte din arbejdsgiver.

 5. Du siger op eller bliver afskediget
  Indtil du har et andet job, hvor du har en pensionsordning med forsikringer ved sygdom og død, er det vigtigt at du bevarer forsikringerne i PBU. Du kan se mere på pbu.dk under "Ændringer i din ansættelse" - og her selv bestemme, hvor længe du vil fortsætte med forsikringerne i PBU.

 6. Hvis du skifter job
  Hvis du skifter job til et andet pædagogisk arbejde inden for BUPL's område, fortsætter du med at have din pensionsopsparing i PBU. Skifter du til et andet overenskomstområde vil du automatisk blive optaget i den nye pensionskasse. Du kan læse mere på pbu.dk under "Ændringer i din ansættelse".

 7. Når du ønsker at sætte din pension i gang
  Du kan logge ind og se din pension ved forskellige aldre under "På vej på pension". Du kan sætte din pension i gang på pbu.dk under "Pensionspakken" - "Selvbetjening". Det er hurtigt og nemt, og du kan også sætte den på pause.
Kontakt PBU
Du kan kontakte PBU og eventuelt chatte på pbu.dk og du kan ringe til PBU på telefon 70 11 20 11  som er klar ved telefonerne mandag - torsdag kl. 8.30 - 20.00 og fredag 8.30 - 15.00.
| Senest opdateret 22-03-2017 |