Guide til jobsøgning

Få råd om jobsøgningsprocessen fra ansøgning til  jobsamtale.

Afklar dit personlige og faglige talent 
I din jobsøgningsproces er det en stor fordel, at have skabt klarhed over netop dit personlige og faglige talent. Når en arbejdsplads modtager et væld af ansøgninger, gælder det om at bruge din personlighed og brænde igennem.

Hvis det er svært at finde sætte ord på, hvad der gør dig særlig, så brug dine studiekammerater, nuværende kolleger, venner og familie. Spørg ind til, hvordan de oplever dig. Det kan være under stress, i forhold til konflikter, som planlægger, som ven og så videre. 

Få styr på dit CV
Dit CV skal være overskueligt, informativt og logisk opbygget. Indenfor de rammer er der flere måder, du kan vælge at gøre det på. 
Læs mere om, hvordan du laver dit CV

Din ansøgning
Sammen med dit CV er ansøgningen det, som arbejdsgiver i første omgang skal træffe beslutning ud fra. Derfor er det vigtigt, at gøre noget ud af ansøgningen. Den skulle jo gerne lede videre til en jobsamtale.
Læs mere om, hvordan du skriver en god ansøgning

Daglig check af ny opslåede stillinger
Følg dagligt med i ny opslåede stillinger på. 
Se stillinger på BUPLJob

Glem ansøgningsfristen, skriv ansøgningen med det samme.  

Mange steder læser de ansøgningerne, efterhånden som de kommer ind ad døren. Og hvis de allerede har pillet 5-6 interessante ansøgninger ud af bunken, kan du risikere, at din slet ikke bliver vurderet. 

Brug BUPL til at søge information om arbejdspladsen
Ring til arbejdspladsens tillidsrepræsentant eller eventuelt lederen og spørg ind til stillingen, fokusområdet og eventuelle problemstillinger. Formålet med din opringning er at få nogle nyttige oplysninger til din ansøgning.

Du kan få oplyst navn og telefonnummer hos din lokale fagforening.  

Hold dig orienteret 
Læs Børn&Unge og andre medier, som holder dig opdateret på dit fagområde. Det hjælper dig, når du skal skrive en ansøgning, og når du skal ringe op og snakke med institutionen. 

Er du pt. Ledig?
Hvis du er ledig, bør du læse mere på siden: Jeg er ledig og søger job

| Senest opdateret 21-11-2013 |