Nyheder fra BUPL

BUPL til ny ekspertgruppe om arbejdsmiljø: Vi har brug for vejledende normeringer

05-07-17

Det går den forkerte vej med arbejdsmiljøet, og derfor har regeringen nu nedsat en ekspertgruppe, der skal gentænke indsatsen. Pædagogernes store problem er dårlige normeringer, mener BUPL, der vil have vejledende normeringer med på dagsordenen.

Normeringsopgørelse skuffer: Mangler tal for 58 kommuner

30-06-17

Den nye opgørelse over normeringer på dagtilbudsområdet mangler tal for 58 af landets 90 kommuner. Paradoksalt at skulle vente så længe på at få retvisende tal, mener BUPL-formand Elisa Bergmann.

Millionkøbt børneforskning flopper: Viser ingen markante effekter

29-06-17

Udviklings- og forskningsprogrammet Fremtidens Dagtilbud er blevet afprøvet på 13.000 vuggestue- og børnehavebørn, men uden at have nogen markante effekter på børnenes kompetencer, viser en netop offentliggjort evaluering. Programmet har kostet staten 25 millioner kroner. Pengene kunne have været bedre brugt, mener BUPL.

Pædagoger fortæller: Endnu flere børn vokser op i fattigdom

28-06-17

Nogle børn kommer i institution uden flyverdragt, regntøj og madpakke, fordi deres forældre ikke har råd til at købe de mest basale ting. Problemet er stigende, siger pædagoger i en ny undersøgelse.

Pædagog stod uden forsørgelsesgrundlag i tre år: Noget må ændres ved lovgivningen

28-06-17

Retten i Næstved gav ikke pædagog Tina Mejding ret i, at hendes arbejdsgiver Næstved Kommune har været alt for længe om at bevilge hende fleksjob, selvom hun stod uden forsørgelsesgrundlag i tre år.

International rapport fastslår: Pædagoger og lærere bør lønnes ens

28-06-17

En ny international rapport konkluderer, at lige løn- og arbejdsvilkår for lærere og pædagoger vil gavne arbejdsmiljøet for pædagogerne og forbedre overgangen mellem skole og dagtilbud.

Rapport overser ulige løn: En hindring for ligestilling i dagtilbud

28-06-17

Ny rapport fra Undervisningsministeriet fokuserer på velkendte udfordringer for ligestilling i dagtilbud, men ser bort fra pædagogers lave løn, mener BUPL-formand Elisa Bergmann.

Tværfaglig succes: Esther og Villum fik tryg start i vuggestuen

27-06-17

Ugentlige barselsbesøg af en pædagog er en del af Aarhus-projektet ’Tryg start i livet’, hvor pædagoger og sundhedsplejen samarbejder om støtte til sårbare spædbørnsfamilier i både hjem og dagtilbud. Pro­jektet gav tvillingerne ­Esther og Villum en tryg start i vuggestuen.

Børneminister: Vi skal tidligere på banen

27-06-17

I regeringens nye aftale om bedre dagtilbud afsættes der 58 millioner kroner til forsøg med samarbejde sundhedspleje-dagtilbuds-samarbejde målrettet sårbare småbørn. God idé, mener de faglige organisationer, men normeringerne må forbedres.

Forsker kortlægger tidlig indsats: Vi skal vide, hvad der virker

27-06-17

Danmark bruger milliarder på sundhedspleje og daginstitutioner i kampen for at mindske social ulighed, men vi kender ikke effekten af investeringen, siger økonom Miriam Wüst, der arbejder på en ny kortlægning af de to områder.