Eva Munck ny formand for Lederforeningen

03/16/2017

Med valget af den nye formand for BUPL’s lederforening, Eva Munck (tv), blev det samtidig et farvel til den siddende formand, Sanne Lorentzen, der havde valgt ikke at genopstille.

Den nye formand for BUPL’s Lederforening er Eva Munck, 49. Hun vil arbejde for gode læringsmuligheder til alle børn i alle kommuner.

Af Mikkel Prytz / Foto: Hung Tien Vu

Med 48 ud af 70 mulige stemmer blev det Eva Munck, der overtager posten som formand for BUPL’s lederforening.

Det blev klart på Lederforeningens Landsmøde 2017, som blev afholdt torsdag den 16. marts i Nyborg.

»Jeg er helt klar over, at det er et stort ansvar, jeg har påtaget mig. Jeg går til opgaven med ydmyghed og gåpåmod og påtager mig det ansvar og den tillid, I viser mig,« lød det fra den nytiltrådte formand i sin takketale.

Dagtilbudsreform på dagsordenen
Eva Munck vil som en af sine første arbejdsopgaver kaste sig over arbejdet mod den kommende dagtilbudsreform, som børne- og socialminister Mai Mercado (K) har varslet senere på året.

»Alle børn skal have ret til et kvalitetstilbud med gode læringsmuligheder, og vi må sikre, at kompetencerne for at sikre dette er til stede i alle kommuner, også der hvor de er pressede økonomisk,« sagde Eva Munck, der samtidig takkede sin modkandidat, Søren Toft Jepsen, for en god valgkamp.

Han fik 21 stemmer. Én enkelt delegeret valgte at stemme blankt.

Ikke bange for lidt olie
Med valget af den nye formand for BUPL’s lederforening blev landsmødet samtidig et farvel til den siddende formand, Sanne Lorentzen, der havde valgt ikke at genopstille.

Det var en rørt Sanne Lorentzen, der fra talerstolen afsluttede sin mundtlige beretning med at gøre status over den forening, hun nu giver ansvaret videre for.

»Jeg er stolt af lederarbejdet i FTF og samarbejdet med de andre professionsfaglige ledere. Her har BUPL’s lederforening i den grad været primus motor for, at lederne har fået en platform i FTF,« lød det fra Sanne Lorentzen.

»Vi er stadig en ny forening, men med en stor styrke og handlekraft. Jeg afleverer nu Lederforeningen i fuld fart fremad til en ny formand, som skal fortsætte med at sparke nye døre ind. Vi er allerede trådt ind ad mange, og de skal holdes ved lige. Der skal smøres hængsler, hvis døren knirker. Det kan vi sagtens klare med vores pædagogfaglighed. Vi er ikke bange for at få lidt olie på fingrene,« fortsatte Sanne Lorentzen, inden hun satte sig tilbage på sin plads til taktfaste klapsalver.

Terrier og vagthund
Den afgående formand fik flotte ord med på vejen af flere af de indbudte talere ved landsmødet.

»Jeg har før kaldt dig en terrier, for du er god til at bide dig fast og få ledernes synspunkter ind i diskussioner i både Hovedbestyrelsen og i Formandsforum. Og du har også været vagthund for lederne på vores møder i Forretningsudvalget, hvis vi har haft et lidt for ensidigt fokus,« sagde BUPL-formand Elisa Bergmann, som fremhæver, at Lederforeningen har fået en fast plads i ministeriernes udvalg og arbejdsgrupper.

Bente Sorgenfrey, formand for FTF, kunne ikke deltage i landsmødet, men sendte en videohilsen, hvor hun blandt andet sagde tak til Sanne Lorentzen.

»Du har været med til at ruske op i FTF og i organisationerne i forhold til ledelsesopgaverne, og du har været med til at sætte dem på dagsordenen,« bemærkede hun.


Om Eva Munck

Pædagog fra Ballerup seminarium 1994

Byggerpædagog, skolepædagog, souschef i Ballerup kommune

Leder i Nuuk, Grønland i 3 år, lokalformand for Nuuk afdelingen af PIP

Leder af SFO i Ballerup (BFO) og områdeleder siden 2007

Ledertillidsrepræsentant for BFO og klub

Næstformand og efterfølgende formand for den lokale lederforeningsbestyrelse i Storkøbenhavn

Næstformand i Lederforeningensbestyrelsen siden 2014

Nyvalgt Lederformand for BUPL's Lederforening 16. marts 2017 


| Senest opdateret 16-03-2017 |