Fyraftensmøde: Den etiske pædagog

Den pædagogiske profession har en betydningsfuld etisk rolle og opgave i samfundet qua pædagogens relationsarbejde med børn og unge. 

Tid & Sted:

Onsdag den 11. oktober 2017 klokken 17.30-20.00. Oplægget begynder klokken 18.00, men vi byder på en sandwich og lidt at drikke fra klokken 17.30.


Adresse: Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34, 1420 København K

Nyere forskning viser, at der ofte opstår etiske spændingsforhold mellem de økonomiske ressourcer, de institutionelle rammer og den pædagogiske hverdagspraksis. Nu har et nyt forskningsprojekt kortlagt, hvordan pædagoger kvalificeres til at håndtere etiske problemstillinger i deres daglige arbejde.

På dette fyraftensmøde giver Bjørn Ribers en grundig indsigt i projektets
resultater om pædagogisk professionsetik, der handler om at hjælpe
pædagoger til at træffe velbegrundede, etiske beslutninger i konkrete situationer på baggrund af reflekterede overvejelser.

Man kan med fordel læse Børn & Unges tema om etik i det pædagogiske arbejde her. 

Ribers_red Bjørn Ribers har en Ph.d. fra Roskilde Universitet og postdoc i anvendt filosofi med fokus på professionsetik og uddannelsesforskning ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet. 

Tilmeldingsknap

Har du spørgsmål om fyraftensmødet, er du velkommen til at kontakte professionskonsulent Gunn Brejnholt Falck på gbf@bupl.dk.

| Senest opdateret 18-01-2017 |