For arbejdsmiljørepræsentanter i BUPL Nordsjælland


Som AMR-repræsentant i BUPL Nordsjælland bliver du klædt godt på til opgaven. Du tilbydes sparring, konferencer og uddannelse, og du er altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.


Opdateret d. 30. november 2020
Kære arbejdsmiljørepræsentant

I de sidste to måneder har I, på jeres arbejde, stået i en højst usædvanlig og til tider udfordrende situation.

Mange pædagoger og ledere er blevet udfordret. Det kan være i forbindelse med tolkning af sundhedsstyrelsens retningslinjer, de konstante forandringer, der kræver nyt overblik eller usikkerhed i forbindelse at være i risikogruppen. Denne tid har budt på mange helt nye og svære udfordringer på alle områder.

Hvordan skal vi forholde os til det hele? Som mennesker håndterer vi livets udfordringer på forskellig vis – og det kan i sig selv være grobund for gnidninger i et arbejdsfællesskab, som er presset.

Hvad kan I som TRIO gøre ved det? Hvordan sikrer I bedst muligt det gode arbejdsfællesskab – ikke mindst på den anden side af Corona?

Som inspiration til jeres arbejde har BUPL Nordsjælland i samarbejde med erhvervspsykolog Henrik Ankerstjerne lavet to videoer. Tanken er at give jer indsigt i, hvad der sker med mennesker i pressede situationer som disse, og samtidig give jer værktøjer i jeres arbejde til at støtte arbejdsfællesskabet på jeres arbejdsplads.

Vi håber, I vil tage godt imod denne nye kommunikationsform, og at den kan være med til at støtte jer i det store arbejde, I gør hver dag.

God fornøjelse.

Med venlig hilsen

Marlene Dalskov
Politisk ansvarlig for arbejdsmiljøområdet
BUPL Nordsjælland


1. Brug TRIO-samarbejdet i krisesituationer # I

Denne video er den første af to videoer lavet af Erhvervspsykolog, Henrik Ankerstjerne Eriksen fra TeamArbejdsliv i for BUPL Nordsjælland.

Videoen er lavet til TRIO’er. Det vil sige til dig, som er leder, tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant.

Se videoen på youtube

I videoen kan du finde gode råd og forslag til, hvordan I kan bruge TRIO-samarbejdet i den daglige håndtering af de udfordringer, som coronasituationen giver på mange pædagogiske områder. Det er en tid, som kræver, at vi tager specielle forholdsregler og er forberedt på at møde udfordringer, som på mange måder er anderledes end dem, vi er vant til.

  1. Skab klare rammer og aftaler for jeres arbejde i TRIO’en
  2. Bak op om ledelsen
  3. Vær opmærksom på personalegruppen
  4. Find en måde at leve med frygt og bekymringer i dagligdagen
  5. Vend energien og anerkend hinanden for det der lykkes

2. Gode råd og tips til TRIO i krisetider # II

Denne video er den anden af to videoer lavet af Erhvervspsykolog, Henrik Ankerstjerne Eriksen fra TeamArbejdsliv i for BUPL Nordsjælland.

I denne video får I, som TRIO’er, gode forslag til, hvordan I kan støtte jeres kolleger og begrænse uro og bekymringer i en tid med Corona eller andre krisetilstande.

I kommer nok ikke til undgå bekymringer og uro, men måske kan I tage toppen af uroen med nogle af disse råd.

Se videoen på youtube

Overordnet skal det handle om at få det til at give mening og om at vende energien.

  1. Hjælp med at få det til at give mening.
  2. Vend energien.

Vi oplever mange ting i disse tider, som kan være svære at få til at give mening. Det kan TRIO-samarbejdet sætte fokus på for at hjælpe kollegerne og arbejdspladsen igennem krisetiden.

I videoen får I også nogle konkrete forslag til, hvordan I kan vende energien, når problemer og bekymringer fylder for meget.


Sproget smitter

…og sætninger kan skabe frygt – prøv med omformuleringer.

Det er tilladt at være godt forberedt, når der kommer spørgsmål, som bunder i frygt. Det giver ovenikøbet mere tryghed, når svarene kommer med det samme og med sikker overbevisning.

Brug denne tavle eller lav en selv. Skriv de spørgsmål, der dukker op igen og igen og formulér korrekte og beroligende svar.

Download worddokumentet og formuler jeres egne spørgsmål og svar.


Kontakt AMR-uddannelsesansvarlig

Freja Stevenson
Udviklingskonsulent
Mobil +45 29 69 81 00
Email fjs@bupl.dk

 

Seneste nyhedsbreve

Tilmeld dig nyhedsbreve

Navn
E-mail
Jeg ønsker at abonnere på:
Nyhedsbrev for AMR i BUPL Nordsjælland
Opdateres snarest