BUPL UNG


Det er med stor glæde, at vi nu kan erklære BUPL UNG for åben.


Opdateret d. 29. april 2021

Måske er du nyuddannet og vil gerne inspireres, måske er du i dit første job og vil gerne have ny viden eller måske vil du bare gerne dele dine erfaringer, efter de første år på det pædagogiske arbejdsmarked, i et fagligt fællesskab. Det har du mulighed for i BUPL Ung.

BUPL Nordsjælland ønsker at være en relevant fagforening, også for de yngre pædagoger. Vores ønske er at udvikle relevante initiativer for og med medlemmerne, og i samspil styrke det faglige engagement. Med BUPL Ung sætter vi fagforeningens tradition og virke i relation til de emner der optager dig som ung pædagog.

Vi glæder os til at møde dig i BUPL UNG.

Venlig hilsen

Sidsel S. Pedersen

Politisk ansvarlig for BUPL UNG

Som opstart vil BUPL UNG være for alle unge pædagoger og vil efter en periode blive forbeholdt medlemmer af BUPL.

Alt det gode til dig findes lige her. Vi serverer målrettet viden og inspiration til dig, som er ung pædagog. Her finder du blandt andet podcast for og om unge pædagoger, og listen vil blive udvidet med artikler og andet lækkert.

 

PODCAST: Nye pædagoger får et chok

I denne episode af Børn&Unge Podcast kan du høre forskernes forklaring på, hvorfor nyuddannede pædagoger bliver så overvældet af arbejdspresset, at det kan kaldes for et praksischok.

Chok! Du er lige blevet uddannet som pædagog, og allerede fra starten bliver du så overvældet af arbejdspresset, at nogle forskere kalder det for et praksischok.

Det er første gang, forskning peger på den type reaktion blandt nyuddannede. Hvad praksischok og årsagen til det er, kan du høre i denne episode af Børn&Unge Podcast.

Hent Børn&Unge Podcast til Apple Podcasts


 

PODCAST: Generationsmødet

Jo mere forskellige pædagoger er, jo mere er vi også i stand til at møde alle børn. Derfor skal der være plads til forskellighed.

Det mener Leo Rasmussen, leder af Daycare Nord i Skive Kommune.

Nu er han på vej på pension, og Børn&Unge Podcast har sat ham sammen med den nyligt uddannede pædagog Dea Vogensen til en snak om forskellige generationers syn på pædagogik.

Hør nyeste episode af Børn&Unge Podcast i afspilleren nedenfor – og læs mere i Børn&Unge nr. 8/2020.


 


Her findes du arrangementer, som vi har udtænkt og skabt særligt til dig, der er ung pædagog i BUPL Nordsjælland. Arrangementer, som vi tænker er af særlig interesse for dig som ung pædagog.

Fokus på fag: Generationsmødet

Denne gang i Fokus på fag ser vi nærmere på emnet generationsskifte og på hvordan genrationsforskelle kommer til udtryk i arbejdslivet. Sammen med de politisk valgte i BUPL Nordsjælland udforskes perspektiver på generationsskifte i den pædagogiske hverdag.

Hør Podcast Generationsmødet >>
Tid: 4. maj 2021 kl. 16-17
Sted: Online via Teams – link fremsendes d. 3. maj

Tilmelding: Gå til tilmeldingUngdom, fagforening og arbejdsliv

Oplæg og dialog med Jens Christian Nielsen, Ph.d., Lektor fra DPU.

Den unge generation på arbejdsmarkedet og i organiserede fællesskaber.

Vi har i dag en generation af unge som lever i et kompetence- og netværkssamfund, hvor de oplever at have ansvar for deres eget liv som et projekt og hvor der samtidigt stilles krav til dem fra alle sider om, at kunne præstere og performe fagligt, socialt og personligt. På alle fronter skal de være i udvikling og kunne sætte sig personlige mål for fremtiden, der giver dem et succesfuldt liv.

Jens Christian Nielsen vil i sit oplæg tegne en profil af tidens unge, og de muligheder og udfordringer som unge oplever at stå overfor.

Der vil i oplægget være fokus på, hvordan den unge generation på arbejdsmarkedet orienterer sig i forhold til arbejdsliv og organiserede fællesskaber – og vil på den baggrund drøfte: Hvad skal der til for at involvere og engagere unge?

Tid: 1. juni 2021 kl. 16-18
Sted: Hillerød (opdateres med præcis adresse)

Tilmelding: Gå til tilmelding

 

 


Har du spørgsmål eller gode ideer til arrangementer eller andet du mener BUPL ung skal huse, er du velkommen til at kontakte os:

Martha Ernst Jacobsen
Projektleder for BUPL UNG
meja@bupl.dk

Følg også med i BUPL Nordsjællands virke og arrangementer på BUPL Nordsjællands side på facebook