Presseklip – BUPL Århus


Presseklip, hvor pædagogik, BUPL Århus og forhold i Aarhus Kommune bliver omtalt. Vi kan kun linke til de artikler pressen/medierne tillader.


Opdateret d. 26. marts 2019

26. marts

Få øjnene op, Berlingske: Hverken pædagoger, ledere eller forældre overdriver
Måske er det Berlingske, der er ude af sync med forældrene – og ikke pædagogerne.

DEA.dk: Udviklingen af børn med sen skolestart de seneste 10 år
Andelen af børn, der bliver skoleudsat, svinger markant fra kommune til kommune, hvor kommuner med lave normeringer, også typisk har relativt få børn med sen skolestart.

22. marts

Stiften: Sæt børn og ældre øverst på dagsordenen
Uanset hvordan valget går, har vi en udfordring med den voldsomme stigning i antallet af børn og ældre, som en kommende regering er nødt til at tage mere alvorligt, end det er sket de sidste mange år

Fyens.dk: Jeg har sjældent set noget så hjerteskærende
Er de politikere, der tildeler resurserne til småbørn virkelig ikke i stand til at se, hvor megen skade de gør?

Avisen.dk: Pædagog: Børnene mangler nærvær
Børne- og socialminister Mai Mercado mener, at vi skal lade være med at fortælle skræmmehistorier fra daginstitutionerne. Når virkeligheden er blevet skræmmende, er det svært at lade være.

Stiften: Mette Frederiksen til 22 borgmestre: Vi lover at dække regningen
Det afgørende er, om vi dækker det demografiske træk eller ej, og det gør vi. Og så har vi selvfølgelig også nogle idéer til, at der er nogle penge, man kan prioritere anderledes, men det kommer ovenpå.

Stiften: Stiften: Forstå sagen: Det drejer de 22 borgmestres opråb sig om
Frem til 2030 stiger antallet af børn i alderen 0 til 5 år med 70.000. Det vil give et større pres på landets dagplejere, vuggestuer og børnehaver, som får flere børn at passe per medarbejder.

Stiften: Uden flere penge til kommunerne får børn og ældre dårligere service
Kommunerne har ret i, at de nu og i de kommende år står foran et dobbelt demografisk udgiftspres. Langt de fleste kommuner får flere ældre, mens mange kommuner også får flere 0-5-årige børn.

21. marts

Videnskab.dk: Ny forskningsoversigt: Børn bliver stærkere og sundere i naturen
Niels Ejbye-Ernst fra Via University College er projektleder og siger om oversigten, at den tydeligt viser, at pædagoger og forældre skal bruge mest mulig tid i naturen med de små børn.

JP: Vi har brug for en børneminister, der er sit ansvar voksent
Frem for alt skriger vi på løsningsorienterede politikere, der ikke – som børne- og socialminister Mai Mercado i DR2-udsendelsen – læner sig blindt op af upræcise statistikker og lader stå til.

Stiften.dk: Børn og ældre risikerer at komme i klemme – hvis ikke vi får tidssvarende velfærd
Der er derfor brug for en større kage, hvis vi skal holde fast i at hjælpe de flere børn og ældre, der får brug for hjælp. Det er også naturligt, at kommunerne løbende sikrer det nødvendige grundlag for at prioritere velfærden med besparelser og effektiviseringer.

JP Aarhus: 1,6 mio. kr. skal kortlægge problematikker med indeklima i aarhusianske folkeskoler
Et flertal i Aarhus Byråd vedtog onsdag, at indeklimaet i det aarhusianske folkeskoler skal undersøges nærmere.

Information: Danmarks Statistik: Vores tal for normeringerne i daginstitutionerne er retvisende for ressourcetildelingen
Der vil altid være forskel på statistiske gennemsnitsbetragtninger og virkeligheden i dagsinstitutionerne. Men normeringsstatistikken er stadig en nyttig indikator, skriver kontorchef i Danmarks Statistik.

20. marts

Kristeligt Dagblad: Vi svigter børnene i den vigtigste periode af deres liv
Når målet med planlægningen i daginstitutionerne er besparelser, får børnene ikke den omsorg, de har brug for, og pædagogerne føler sig magtesløse. Ud over, at det er uetisk, er det skadeligt for børnene og samfundet.

Information: Vi tog vores barn ud af vuggestuen, fordi hans basale behov ikke blev dækket
Når vi advarer om de barske realiteter i offentlige daginstitutioner, er det på vegne af pædagogerne, der knokler løs, og de forældre, der ikke har ressourcerne til at vælge en privat ordning, som vi har gjort, skriver forældre i dette debatindlæg.

Stiften.dk: Børn skal ses – flere pædagoger nu!
Folketinget har netop stemt SF’s forslag om minimumsnormeringer ned. Det er en katastrofe, og jeg fatter ikke børneministeren ikke handler!

19. marts

Stiften.dk: Vi fejler stort, når vi ikke sikrer børn den bedste start på livet
Pædagogen skal løse en anden opgave, midt i den konstruktive relationsopbyggelse, og må derfor gå fra ét barn til et andet. Hele tiden. Hele dagen. Hver dag. Pædagogerne er på overarbejde. De gør alt, hvad de kan.

Stiften.dk: Børn har ret til en god start på livet
Børn og ansatte i vuggestuer og børnehaver fortjener bedre forhold, og skal ikke være kastebolde i spareøvelser.

Stiften.dk: Småbørns dårlige indeklima kræver handling
Men her i Aarhus må vi selv handle, for en ny undersøgelse viser, at der er hormonforstyrrende stoffer og meget andet skadeligt i daginstitutionerne.

Altinget.dk: Politikernes initiativer stjæler tiden fra børnene
Politikerne prioriterer forkert, når de forsøger at styrke daginstitutionernes forhold. Bedre normeringer er vigtigst, skriver forskere ved Center for Daginstitutionsforskning.

Politiken.dk: Opråb til alle bedsteforældre: Vi må kæmpe for bedre institutioner til vores børnebørn. Tænk lige, hvor mange vælgere, vi er!
Det er ikke kun småbørnsforældrene, der skal holde politikerne ansvarlige for at gøre vores børnehaver og vuggestuer bedre. Vi bedsteforældre må også op af stolene.

Skoleliv.dk: Vi skal styrke fremtidens pædagoger
Manglen på pædagoger kan blive katastrofal, men en bred alliance for at fremme pædagogprofessionen og pædagoguddannelsen ville rumme et stærkt håb, skriver dekan på Københavns Professionshøjskole, Annegrete Juul.

17. marts

Kristeligt Dagblad: Opråb fra bedsteforældre: Vi er bekymrede for det offentliges udpinte tilbud til småbørnsfamilier
Vi bør være med til at belyse sammenhængene mellem manglen på kvalificeret voksenkontakt i dagtilbuddene og udviklingen af opmærksomhedsforstyrrelser, angst, depression og manglende empati hos børnene.

16. marts

JP: Krav om MFR-vaccinerede pædagoger diskuteres på Frederiksberg
Frederiksbergs Kommunalbestyrelse skal mandag diskutere om nyansatte pædagoger og ansatte på børneinstitutionerne i kommunen skal være MFR-vaccineret for at blive ansat.

15. marts

Stiften: Skolebørn strejker for klimaet
Flere tusinde klimademonstranter fik fredag formiddag kortvarigt trafikken til at gå i stå på Park Allé i Aarhus.

JP Aarhus: Omstridt leder af Aarhus’ største skole er blevet fjernet
Mikkel Kruuse-Andersen står ikke længere i spidsen for Skødstrup Skole.

Skoleliv.dk: Vi ofrer vores børn på effektivitetens alter
Vi har brug for en sammenhængende indsats og investering på børneområdet. Det skal være nu, og det er kommunerne, der skal tage ansvaret og opgaven.

TV2oj.dk: Flere og flere vælger madordning frem for madpakken
Et stigende antal daginstitutioner i Aarhus benytter sig af frokostordninger. 83 procent har senest takket ja til tilbuddet.

14. marts

Information: Hvis ikke småbørnsforældre organiserer sig, vil børnene tabe hvert eneste valg
Mange småbørnsforældre oplever, at deres børns daginstitutioner er underbemandede, og det skaber berettiget frustration. Men forældrene må selv sætte sig igennem som en potent politisk interessegruppe, hvis børnenes forhold skal forbedres, skriver debatredaktør Gry Inger Reiter.

Altinget: Ekspert efter omdiskuteret dokumentar: “Er det forsvarligt at sende børn i daginstitution?”
DR2-dokumentaren ”Hvem passer vores børn” giver desværre et reelt indblik i, hvor galt det står til i vores vuggestuer og børnehaver. Hvor længe vil vi lade det fortsætte, spørger cand.pæd. Maria Kaare Petersson.

Altinget: Jacob Mark: Vi svigter vores børn – og børneministeren lukker øjnene
Børn får ikke den omsorg, de har brug for i vores børnehaver og vuggestuer. Og det kan få alvorlige konsekvenser senere i livet, skriver Jacob Mark (SF), der er bekymret over børneminister Mai Mercados (K) manglende handling.

Kristeligt Dagblad: Mistrivsel i institutioner er slemt, mens det står på – men konsekvenserne er værre senere i livet
DR 2 viste noget af virkeligheden fra to almindelige daginstitutioner og den hverdag, der møder 230.000 danske børn i de børnehaver eller vuggestuer, de efterlades i.

13. marts

Finans: Mai Mercado, hvem passer på vores børn, hvis det ikke er dig?
Der mangler pædagoger i vores vuggestuer og børnehaver. Det er åbenlyst for alle, men desværre ikke for børne- og socialminister Mai Mercado, skriver iværksætter.

Avisen.dk: Efter barsk DR-dokumentar: To ud af tre pædagoger har sagt op
To af de pædagoger, der deltog i DR’s dokumentar “Hvem passer vores børn”, har i dag fundet nyt arbejde, fordi arbejdsforholdene i de danske daginstitutioner er for pressede.

12. marts

TV2.dk: Blog: Det gode børneliv er langt mere end flere pædagoger i børnehaven
Det gode børneliv er ikke kun institutioner med nok pædagoger. Det er det bestemt også! – men det er så meget mere end det. Det gode børneliv er et liv med plads til leg, kedsomhed, refleksion, skriver folketingsmedlem Carolina Magdalene Maier.

Politiken Skoleliv: Debat: Vi skal i fællesskab hjælpe vores børn ud af mistrivsel
Flere børn mistrives i skolerne, og det skal lærere, pædagoger, forældre og elever i fællesskab forsøge at gøre op med. Politikerne bærer derudover en stor del af ansvaret – i stedet for at revolutionere folkeskolen, burde vi i stedet arbejde videre med det, der engang fungerede godt, skriver inklusionspædagog.

Berlingske: Et godt børneliv kræver pædagoger nok
Vi har nået et niveau, hvor vi tvinger pædagoger og ikke mindst børnene til forhold, der er uacceptable. Det er uværdigt for en velfærdsstat, at der ikke er professionelle hænder nok til at sikre vores allermindste borgere et godt børneliv, skriver BUPL forkvinde Elisa Rimpler.

11. marts

Information: Børn kan ikke knytte sig til pædagoger, der ikke er der. Det har konsekvenser for livet
Børn har brug for at kunne danne trygge relationer til deres pædagoger, men normeringen i daginstitutionerne er så lav, at mange ikke får muligheden for det. Det har alvorlige konsekvenser for deres udvikling og læring, skriver psykolog Rikke Yde Tordrup i dette debatindlæg.

10. marts

Avisen.dk: Pædagog i opråb: Vi har forskning nok – brug pengene på børnene!
I stedet for at blive ved med at bruge penge på forskning og undersøgelser, som skal vise os, hvordan vi opnår kvalitet i daginstitutionerne, burde vi bruge de penge på ressourcerne ude i daginstitutionerne. Det er dér, de mangler.

9. marts

UgebrevetA4: Kapitalismen er rykket ind i hjernen på beslutningstagerne i den offentlige sektor
Alt for mange meningsløse kuk kuk-processer og misforstået styring fra toppen ødelægger arbejdsglæden hos 800.000 ansatte i den offentlige sektor, mener ekspert.

8. marts

JP: Uligeløn er et grimt levn fra fortiden, men meget svært at slippe af med
Arbejde af samme værdi skal lønnes lige, lyder vores over 40 år gamle ligelønslov. Alligevel får ansatte i typiske kvindefag langt lavere løn end dem i mandefag. Problemet kalder på, at politikerne tager ansvar.

Avisen.dk: Fjern lønforskellen mellem mande og kvindefag
En ny undersøgelse viser, at tre ud af fire danskere mener, politikerne burde gøre mere for at fjerne lønforskellen mellem mande- og kvindefag.

7. marts

Avisen.dk: Kemikalie-kaos i vuggestuen rammer pædagoger
De gamle bygninger trænger simpelthen til en renovering, siger arbejdsmiljøansvarlig i BUPL, Mette Skovhus Larsen, og retter en kritik mod Christiansborg:
– Rengøring er blevet voldsomt beskåret de seneste år, men den er helt essentiel.

Skoleliv.dk: Indsamling af information om bivirkninger i pædagogik ville gavne både praktikere og børn
Inddrag erfaringer fra praktikerne på gulvet i evalueringen af forskningen. Skab en feedback-mekanisme, hvor gode og dårlige erfaringer fra den praktiske anvendelse af forskningen tages alvorligt og fører til genovervejelse, justeringer af anbefalinger eller evt. forkastning af forskningsresultater.

6. marts

Skoleliv.dk: Har forsøget med inklusion skabt grobund for yderligere eksklusion?
Inklusionsopgaven trænger til at blive vasket ren for tal, diagrammer og nødløsninger. I stedet fortjener den at blive set på med pædagogiske, faglige og ikke mindst menneskelige briller. For både lærerne, pædagogerne og børnenes skyld, skriver pædagog.

Politiken: Vuggestuers indeklima er ikke for småbørn
Og selv om vi ikke mener, at man skal være bekymret for at sende sit barn i daginstitution, så bør politikerne i kommunerne give børnene et bedre indeklima, blandt andet ved at sikre en bedre rengøring. De skadelige kemikalier ryger bedst ud, hvis vi får gjort godt og grundigt rent.

DR.dk: 5 råd til at slippe af med hormonforstyrrende stoffer i daginstitutionen
Stofferne kan gemme sig i alt fra skummadrasser til tumlemøbler og vinylgulve.

Politiken: Miljøminister om kampen mod skadelig kemi: Det går alt for langsomt
EU skal rykke hurtigere for at beskytte borgerne og miljøet mod skadelig kemi, siger Jakob Ellemann-Jensen.

5. marts

Altinget.dk: BUPL: Pædagoguddannelsen mangler bedre praktik og flere guitarstrenge
Pædagoguddannelsen er skåret ind til benet. Derfor fremlægger vi i dag et udspil til de nødvendige forbedringer, der skal sikre en bedre kvalitet og sammenhæng i uddannelsen, skriver BUPL-formand Elisa Rimpler.

Kristeligt Dagblad: Er hjemmepasning et reelt alternativ til et børneliv i institution?
Formålet er ikke at fremstille hjemmepasning som et bedre valg end institutionspasning eller advokere for, at alle skal hjemmepasse, men at belyse typiske – til tider fejlagtige – forestillinger om hjemmepasning.

4. marts

Kristeligt Dagblad: Der udgives flere nye børnebøger – men det er ikke udelukkende positivt
På seks år er antallet af nye børnebogsudgivelser steget med 28 procent. For danske familier er udvalget af børnebøger dermed blevet større, men tallene gemmer ikke kun på en positiv historie.

DR.dk: 20 ugers leg med ord: Op til 44 procent forbedring af småbørns sprog
Kernen i indsatsen er, at de voksne skal have så mange samtaler som overhovedet muligt omkring emner, som interesserer og engagerer børnene.

Skoleleiv.dk: Her er tre ting, vi ved om skolereformens effekter
Lars Qvortrup har set på, hvad følgeforskningen viser om klare mål, lektiecafeer og lærernes kompetenceudvikling.

3. marts

DR.dk: De fleste fattige børn har anden etnisk baggrund
Der er mere end 64.000 fattige børn i Danmark, og det har alvorlige konsekvenser, advarer Red Barnet.