Presseklip – BUPL Århus


Presseklip, hvor pædagogik, BUPL Århus og forhold i Aarhus Kommune bliver omtalt. Vi kan kun linke til de artikler pressen/medierne tillader.


Opdateret d. 01. december 2020

December

Altinget.dk: Overblik over, hvilke sager der ligger på regeringens bord
Det har været den klare forventning, at regeringen og støttepartierne inden årets udgang skulle blive enige om en endelig model for de lovbundne minimumsnormeringer i landets vuggestuer og børnehaver.

Altinget.dk: Der er stadig lang vej til hr. sygeplejerske og frøken IT-ekspert
Knap halvdelen af de videregående uddannelser i Danmark har en skæv kønsbalance. Nogle mere end andre.

Altinget.dk: Anerkendelse og bedre løn skal tiltrække mænd til pædagogfaget
Der er ikke nogen hurtig genvej til kønsbalance i personalesammensætningen i vuggestuer og børnehaver, men et markant løft af lønnen kan bane vej for, at flere mænd bliver beskæftiget på dagtilbudsområdet.

a4overenskomst.dk: Topforhandlere før OK21: Offensive trods coronakrise
Fagforbundene vil argumentere for, at netop deres medlemmer har ydet en ekstraordinær indsats under coronakrisen, og derfor skal de have en mærkbar reallønsfremgang og et forbedret arbejdsmiljø.

30. november

Altinget.dk: Elisa Rimpler genvalgt som BUPL-formand
Elisa Rimpler kan også de næste to år kalde sig formand for BUPL. Det står klart, efter hun på fagforeningens kongres i fredags blev genvalgt til posten, som hun har haft siden 2014.

Altinget.dk: Børne- og undervisningsministeren skal i samråd om udgifter til SFO
SF’s Jacob Mark har kaldt børne- og undervisningsministeren i samråd om hvordan Pernille Rosenkrantz-Theil vil sikre, at ”kommunerne overholder reglerne for kontering, så der ikke bruges midler på skolen, som er øremærket til fritidstilbud.

27. november

JP.dk/blogs: Corona skal ikke gå ud over børns trivsel
De midler, som regeringen lovede til øget rengøring i daginstitutioner, er ikke dukket op. Det sætter personale under yderligere pres – og det går ud over børnene.

Folkeskolen.dk: Corona: Ingen nye svar på, hvorfor mange dagtilbud og skoler ikke har fået penge
I det timelange samråd var det dog småt med konkrete svar på de mange spørgsmål. Ministeren opfordrede nok en gang til at benytte ministeriets coronahotline, hvis man ikke har set noget til den lovede kompensation.

Altinget.dk: Lektor: Pædagoguddannelsen prioriterer hverken praksis eller teori
Pædagoguddannelsen prioriterer hverken praksis eller teori. Pædagoguddannelsen prioriterer målopfyldelse. Og dermed er der snarere sket en ‘teknificering’ frem for en ‘akademisering’ af uddannelsen.

28. november
Arbejderen.dk: BUPL sætter fokus på kamp for udsultet fritidsområde
Bedre forhold i fritidsinstitutionerne, fortsat kamp for minimumsnormeringer og kravet om højere løn var emner, der stod centralt i beretningsdebatten på BUPL’s kongres.

26. november

Altinget.dk: Coronapenge når ikke ud i daginstitutioner: Nu skal minister stå skoleret
Jacob Mark vil under samrådet torsdag spørge Pernille Rosenkrantz-Theil om, hvordan regeringen vil sørge for, at de penge, der blev afsat til kommunerne i økonomiaftalen for næste år, rent faktisk bliver brugt på mere rengøring og personale.

JP: Nu er det ikke sjovt længere: Børnene er ikke lige så glade som før corona
Mens pædagogerne i landets daginstitutioner meldte om øget trivsel hos børnene efter genåbningen, går det nu den anden vej. Det viser undersøgelse fra Bupl.

Altinget.dk: Forsker: Flere mandlige pædagoger betyder ikke bedre pædagogik
Det er vanskeligt at underbygge entydigt, at mandlige pædagoger kan noget særligt sammen med børnene. Alligevel er ønsket om flere mænd i de danske dagtilbud velvalgt ud fra et værdibaseret perspektiv

24. november

Altinget.dk: Støttepartier vil have bedre opgørelse af normeringer i SFO’en
EL vil afsætte 80 millioner til at påbegynde arbejdet med at sikre minimumsnormeringer i SFO’erne. Forslaget indeholder også et krav om at sikre en mere retvisende opgørelse af normeringerne, og det bakker Radikale op om.

Folkeskolen.dk: SF kalder tvivl om corona-kompensation for en fadæse
Jacob Mark vil derfor forsøge at presse regeringen til at gøre en større indsats for at følge med i, om pengene når frem, og om der er nok.

23. november

Stiften.dk: Minimumsnormeringer: Vi lader børn hænge og dingle på klippekanten
I mit arbejde som pædagog i skole og SFO har jeg igennem årene fulgt med i børns udvikling. Bare de sidste fem år har jeg erfaret en stigning i antal af børn med særlige behov.

20. november

Skoleliv.dk: Folkeskolens konstante krisetilstand skyldes endeløse eksperimenter
Folkeskolens historie er fyldt med fikse ideer til, hvordan eleverne kan lære at stave, læse, regne – og helst uden rugbrødsarbejdet, skriver lærer

Altinget.dk: Større fokus på børns rettigheder krænker ikke menneskerettigheder
Børn og unge kommer ofte i klemme i et system, der ikke har nok fokus på deres rettigheder. Det skal vi rette op på med Barnets Lov.

Skoleliv.dk: Folkeskolen mangler et afgørende aspekt af dannelsen
Medborgerskabet er kraftigt præget af demokratisk dannelse, men i de senere år er endnu en faktor begyndt at spille ind, når vi taler om fremtidens samfund: klimaet

19. november

Altinget.dk: Hvordan får vi flere mandlige pædagoger i vuggestuer og børnehaver?
Det spørger Altinget Børn en række centrale aktører om i de kommende uger, hvor vi sætter fokus på ligestillingsambitionerne på dagtilbudsområdet i debatspalterne.

Altinget.dk: Stærke profiluddannelser kan få flere mænd ind i pædagogfaget
Hvis flere mandlige pædagoger skal søge mod daginstitutioner, må vi også se på, hvordan pædagoguddannelsen kan få bedre fat i mændene. Et fokus på faglig specialisering kan være en del af løsningen.

17. november

Altinget.dk: Skole- og SFO-pædagog: Behovet for inklusion ender ikke, når skoledagen slutter
Hvis vi skal lykkedes med at inkludere børn som Molly og Janus i vores fantastiske fritidstilbud, har vi simpelthen ikke råd til at spare mere på området.

Altinget.dk: De pædagogstuderendes organisation får ny ledelse
De pædagogstuderendes organisation (PLS) har valgt ny ledelse med Kirstine Haaber som faglig sekretær.