Presseklip – BUPL Århus


Presseklip, hvor pædagogik, BUPL Århus og forhold i Aarhus Kommune bliver omtalt. Vi kan kun linke til de artikler pressen/medierne tillader.


Opdateret d. 08. juli 2019

7. juli

JP Debat: Der er brug for en modig børneminister
Forældre udveksler normeringstal på Facebook med samme iver, som små drenge tidligere byttede fodboldkort, så det er alvor for børneministeren at få gjort noget ved børnepasningen, hedder det i dette åbne brev til Pernille Rosenkrantz-Theil.

5. juli

Politiken: Færre vil være pædagoger: Ny uddannelsesminister vil stoppe endeløse besparelser
Pædagoguddannelsen skal gøres mere attraktiv, siger Ane Halsboe-Jørgensen, uddannelses- og forskningsminister.

4. juli

a4nu.dk: Pædagogen Malene med opråb: “Frustrerende og ofte forvirrende”
Pædagogers bekymringer bliver negligeret, og det samme gør deres forslag til handling. Selvom vi er dem, som er tættest på børnene og familierne i hverdagen, lyder det fra pædagog Malene Seest Holmqvist.

3. juli

P1 Debat: Hvad skal minimum være?
Der skal minimumsnormeringer i de danske daginstitutioner. Det står der i det forståelsespapir, som Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og De Radikale har slået håndslag på. Men nu begynder de virkelige forhandlinger: Hvordan skal de udformes i praksis? Og hvorfor hylder selv samme forståelsespapir decentral styring, når politikerne på Christiansborg skal bestemme antallet af pædagoger?

2. juli

Kristeligt Dagblad: Børn ned til syv år rammes af spiseforstyrrelser
En frygt for at tage på, et forvrænget syn på egen krop og overdreven motion. Flere og flere helt unge børn får klassiske symptomer på spiseforstyrrelser, og udviklingen er stærkt bekymrende.

1. juli

Stiften.dk: Kommunerne skal have vekslet deltid til fuldtid
Hvis vi skal løse de store opgaver, det er at rekruttere flere folk til de offentlige arbejdspladser og samtidig øge arbejdsudbuddet i Danmark skal vi i gang nu.

30. juni

JP: Minimumsnormeringer vil kunne bremse aktuelle spareplaner i flere kommuner
I dag mangler vi 4.000 pædagoger i forhold til for 10 år siden. Samtidig vil der over de næste 10 år komme over 60.000 flere 0-5-årige. En udvikling, der kræver flere hænder og kloge hoveder, så bunden ikke ryger fuldstændig ud af børneområdet.

Forældrebevægelse er på vagt: Hvordan beregnes fremtidens normeringstal?
Desperationen ulmer, da der er brug for akut handling. Mens den politiske maskine kører, afleverer vi stadig vores børn til meget få pædagogiske hænder i daginstitutionerne. Vi har stadig ondt i maven, når vi går på arbejde. Pædagogernes hverdag er stadig en kamp og et fagligt kompromis.

29. juni

Politiken: Antallet af voksne i vuggestuer og børnehaver er ikke ultimativt
I valgkampen gjorde SF-formand Pia Olsen Dyhr det klart, at det var et ultimativt krav for partiet, at der skal være et bestemt antal voksne per barn i daginstitutioner. Nu lyder der nye toner.

Information.dk: Minimumsnormeringer kræver, at vi skaber flere veje til at blive pædagog
Hvis samfundet skal have adgang til flere og dygtigere pædagoger, så er der brug for at se på helt nye uddannelsesmodeller for at sikre kompetent arbejdskraft.

28. juni

UgebrevetA4.dk: Det haster med en forpligtende plan for børnene
Lovbundne minimumsnormeringer, hvor kommunerne tildeles økonomi til det, der svarer til 1 pædagogisk personale til 3 vuggestuebørn og 1 pædagogisk personale til 6 børnehavebørn, vil betyde, at kommunerne kan holde en hånd under børneområdet.

DR.dk: Daginstitutionsledere: Ja tak til minimumsnomeringer, men følger der penge med?
Flere ledere er dog bekymrede over, om der følger penge og uddannet personale med.

Stiften.dk: Sådan vil byrådet tvinge 1-årige i vuggestue
Ny lov kræver, at Aarhus Kommune tilbyder et såkaldt obligatorisk læringstilbud for et-årige børn. Hvis forældrene holder børnene væk, bliver de beskåret i børneydelsen.

BT.dk: Bekymrede forældre: Lov om minimumsnormeringer er ‘ingen garanti’ for bedre forhold for børnene
Som det er formuleret i aftaleteksten, er der ingen garanti for, at det bliver udfaldet. Vi havde meget gerne set, at der var sat tal på,« siger FOLA-formand Signe Nielsen.

A4nu.dk: Store krav til ny beskæftigelsesminister
Hvis man kan gøre det mere attraktivt at gå på fuld tid, synes jeg, at det er fint. Vi har i forvejen en aftale med kommunerne om at arbejde for flere fuldtidsstillinger, men den er blevet udfordret af besparelser. Jeg er lidt skeptisk over for, hvor meget man skal lovregulere, men det her har været i parternes hænder i mange år, uden at kommunerne har efterlevet det. Derfor kunne det være en god idé med en trepartsaftale, hvor vi forpligter hinanden, og hvor der følger økonomi med, siger Elisa Rimpler.

Altinget.dk: Tiden er til højere ambitioner for uddannelsesområdet
Uddannelserne skal genoprettes via investeringer. Den nye regerings fokus på børneområdet er godt, og lærerne og pædagogerne skal have kvalitetsuddannelser.

27. juni

Altinget.dk: BUPL: Børneområdet skal genoprettes med den kommende økonomiaftale
Alle børn har ret til et godt børneliv. Og det er en kommunal kerneopgave, der skal tages dybt alvorligt. Ikke mindst set i lyset af, at der kommer 61.000 flere småbørn de kommende ti år.

26. juni

Politiken: Pædagogformand jubler over aftale om minimumsnormeringer
Det er en vigtig milepæl for vores faglige arbejde og for pædagogernes mulighed for at skabe et godt børneliv, siger formanden for Bupl, Elisa Rimpler.

Stiften: Aarhus er dyrest, rigest og mest populær på nogle punkter
En rapport sammenligner landets seks største kommuners udgifter og serviceniveau. Her kan man se, hvad der årligt bliver brugt på velfærd, trafik og kultur i de forskellige kommuner.

Stiften: Det er dyrt at have børn i Aarhus: Så meget mere koster dagtilbuddene
Ifølge 6-bynøgletalsrapporten fra 2019 er Aarhus den kommune, hvor det er dyrest at have børn i heldags-dagspasning, hvis man sammenligner med de fem andre store byer i Danmark.

25. juni

Altinget.dk: Glem ikke dagpengemodtagerne i regeringsforhandlingerne
Velfærd, normeringer og klima er vigtige emner i regeringsforhandlingerne, men partierne må ikke glemme at gøre op med uligheden. Reformerne af dagpenge og sygedagpenge har ramt hårdt, og der er brug for at rette op.

24. juni

TV2lorry.dk: Børnehavepædagoger belastes i stigende grad af vold
Trivselsundersøgelser og påbud fra Arbejdstilsynet viser, at vold også kan være et problem for pædagoger hos de alleryngste.

23. juni

Altinget.dk: BUPL: Selvfølgelig kan der skaffes 10.000 pædagoger
I BUPL har vi længe set det komme. Derfor er vi også klar med en række forslag, som gør det muligt at skaffe de pædagoger, der er brug for. Der er både lavthængende frugter og frugter, der skal have lidt længere tid for at modnes.

22. juni

Stiften.dk: HF’ere med kurs mod pædagogfaget
I løbet af 10. klasse fandt jeg ud af, at jeg gerne vil være pædagog, og så var HF det oplagte valg, så jeg kunne få en gymnasial uddannelse på to år og komme hurtigt videre til pædagoguddannelsen.

21. juni

Stiften.dk: Ny skole giver mere livskvalitet for elever med handicap
Konkret kan Tovshøjskolen blive et sted, der lægger op til bevægelse, motion og både fysisk og psykisk trivsel for alle

20. juni

Stiften.dk: Aarhus kortlægger antallet af pædagoger på gulvet: Der mangler især hænder midt på dagen i institutionerne
En undersøgelse blandt 30 institutioner viser, at det vil kræve 690 fuldtidsstillinger at nå BUPL’s minimumsanbefalinger.

DR.dk: Aarhus kortlægger antallet af pædagoger på gulvet: Der mangler især hænder midt på dagen i institutionerne
En undersøgelse blandt 30 institutioner viser, at det vil kræve 690 fuldtidsstillinger at nå BUPL’s minimumsanbefalinger.

18. juni

JP: Udkast til regeringsdokument: ‘Det vil tage tid at sikre et løft af velfærden’
En ny regering vil sikre et »egentligt løft af velfærden«, men det vil tage tid, fremgår det af et udkast fra lukkede forhandlinger.

Altinget.dk: Undervisere: Kritik af pædagog­uddannelsen rammer ved siden af
Med en bedre økonomi ville der blive flere timer til at arbejde med sammenhængen mellem teoretisk viden og viden fra praksis – og ikke mindst, hvordan man bringer disse i spil med hinanden.

17. juni
TV2.dk: Kommuner vil undgå tvungen vuggestue i ghettoer
I Aarhus Kommune er rådmand Thomas Medom (SF) enig i, at det er fornuftigt, at alle skal i vuggestue, fordi der er børn, der begynder i skolen uden at tale ordentligt dansk.
Men tvang kommer der ikke noget godt ud af, mener politikeren. Heller ikke over for forældre, som i forvejen befinder sig langt væk fra danske normer.

15. juni

JP: Brev minder Mette F. om krav til bedre børnehaver
Mette Frederiksen skal bevise, at hun virkelig vil være børnenes statsminister, lyder det fra Bupl og FOA.Der skal indføres minimumsnormeringer i landets daginstitutioner. Målet er én pædagogisk ansat til tre børn i vuggestuerne og én til seks børn i børnehaverne.

Altinget.dk: Røde partiers mål for flere hænder i børnehaver, ældrepleje og sundhed er ikke realistiske
SF: De skal blandt andet komme fra, at nogle af de mennesker, der i dag er på deltid, skal på fuld tid, arbejdsløse pædagoger skal i arbejde, og så skal vi for eksempel uddanne nogle af de pædagogiske assistenter til pædagoger. Vi er også åbne over for andre gode forslag.

12. juni

Kristeligt Dagblad: Debat: Opråb fra lærer: Ser vi børnene, som det, de er?
Vi må behandle børn som børn, mens de er det. Det gør vi med respekt og kærlighed. Længere er den ikke, skriver lærer, forfatter og boghandler Anne Mette Lehmann.

10. juni

DR.dk: Mette Frederiksen om voksne per barn: ‘Der er sparet og sparet. Nu skal den onde spiral brydes’
Socialdemokratiet skal i dag forhandle velfærd og finansiering med SF, RV og Enhedslisten.

DR.dk: Eksperter: Enhedslisten sælger skindet, før bjørnen er skudt
Flere kritiserer nu partiets plan for en finansiering af 10.000 ekstra sæt hænder i daginstitutionerne.

Politiken.dk: Massivt pres på Mette Frederiksen: Både SF, Enhedslisten og De Radikale vil have minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver
Alle potentielle støttepartier til en Socialdemokratisk regering vil have minimumsnormeringer og finde penge.

4. juni

Berlingske: Tre EU-lande trumfer de offentlige udgifter i Danmark
Det vanskelige er, at hvis det er varme hænder, vi gerne vil have flere af, er mange af deres funktioner svære at gøre mere produktive. Det gælder eksempelvis plejepersonale og pædagoger.

Denoffentlige.dk: Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv
Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance.

3. juni

Stiften: Forældre og pædagoger i kamp for bedre normeringer: – Man kan godt mærke, at der er færre hænder
Hvor er der en voksen, spurgte omkring 200 østjyske forældre og pædagoger i Botanisk Have.

TV2.dk: FAKTATJEK: Har Løkke sparet på pædagoguddannelsen, og faldt antallet af pædagoger under seneste S-regering?
I den sidste duel mellem de to mest sandsynlige statsministerkandidater handlede det blandt andet om dagtilbud. TV 2 hjælper med at forstå tallene.

Altinget.dk: Mette Frederiksen vil sikre flere pædagoger i økonomiforhandlinger med KL
Jeg kan ikke love, at vi fra den ene dag til den anden kan sikre én voksen til seks børn i børnehaven og én voksen til tre børn i vuggestuen. Men det en diskussion, der langtfra er slut, for målet er vi fuldstændig enige om.

2. juni

Denoffentlige.dk: Da børneperspektivet forsvandt – tale til demonstration for minimumsnormeringer i Århus
Børnesynet er under forandring og vi har behov for en helt ny diskurs indenfor det børnepolitiske område. Dette er en af Jane Mauls pointer ved sin tale for minimumsnormeringer i Århus i dag.

Stiften: Børnene fortjener minimumsnormeringer
Børnene kan ikke stemme ved valget, og derfor er det vigtigt at holde fast i, at valgkampen også handler om deres dagligdag.