Lisbeth Bech Poulsen (SF) er gravid og går på barsel, og dermed bliver der plads i Folketinget til Theresa Berg Andersen, pædagog og daginstitutionsleder i Vesthimmerland Kommune. Det bliver især på børneområdet, hun vil sætte sine aftryk.

Udgivet d. 24. september 2019

Af: Tekst og foto: Mikkel Prytz,

Når Lisbeth Bech Poulsen, erhvervs-, finans- og it-ordfører for SF, går på barsel 1. januar, bliver det en pædagog, der tager hendes plads i Folketinget. Theresa Berg Andersen, der er leder i den integrerede institution Lille Madsens Hus i Aars, skal nemlig vikariere for partifællen i et halvt år. Hun kommer dog ikke til at beskæftige sig med de samme områder.

Theresa Berg Andersen har aftalt med partifællen Jacob Mark, som blandt andet er børne- og undervisningsordfører, at de vælger en håndfuld sager ud fra hans område, som hun kan gå i dybden med i første halvår af 2020.

»Jeg er meget optaget af minimumsnormeringer og de generelle vilkår på børneområdet, og de emner kører jo på højtryk lige nu. I det arbejde tror jeg, min erfaring fra praksis kan bruges,« siger Theresa Berg Andersen og nævner også kravet om dokumentation og karakterer i folkeskolen som emner, hun gerne vil arbejde med.

»Og så kunne jeg godt tænke mig at slås ekstra for pædagoguddannelsen. For hvis vi gerne vil kunne rekruttere dygtige pædagoger, hvordan hænger det så sammen med, at vilkårene på pædagoguddannelsen er blevet forringet?« spørger Theresa Berg Andersen.

Manglede 129 stemmer

Lige ved og næsten. Sådan kan man beskrive resultatet af Theresa Berg Andersens valgkamp, da hun stillede op til Folketinget. For det var kun 129 stemmer, der skilte hende fra Lisbeth Bech Poulsen og dermed mandatet i Nordjyllands Storkreds.

Nu skal Theresa Berg Andersen alligevel på Christiansborg og har derfor fået orlov, både fra sit job og sin plads i byrådet i Vesthimmerland, så hun kan hellige sig det landspolitiske arbejde.

»Jeg brugte lang tid på at ærgre mig over valgresultatet, for selvom jeg kom tættere på, end jeg i min vildeste fantasi havde forestillet mig, så gik mandatet til Lisbeth. Men jeg er glad for mit arbejde, og jeg trives godt her, så efter en lang, god sommerferie var jeg kommet godt ind i rytmen igen og havde affundet mig med situationen,« siger Theresa Berg Andersen, der derfor måtte tage en dyb indånding, da hun hørte om vikariatet.

»Jeg fik et sug i maven, for hvad så med alt det her? Jeg har jo forpligtelser over for mine medarbejdere, min arbejdsplads og mit kommunalpolitiske arbejde. Men jeg var alligevel ikke i tvivl. Det her skal jeg bare se at få det bedste ud af,« tilføjer hun.

Prøver drømmen af

Lisbeth Bech Poulsen har først for nyligt offentliggjort nyheden om sin barsel, men allerede for halvanden måned siden gav hun sin vikar besked. Theresa Berg Andersen har derfor haft tid til at vænne sig til tanken, inden vikariatet blev officielt, og det har hun været glad for.

»Jeg fik pludselig meget at tænke over og mange spørgsmål at få besvaret, så det var fint at have tid til at aftale min orlov med kommunaldirektøren og min souschef. Samtidig var det en stor hemmelighed at gå med. Jeg har glædet mig til at fortælle hele verden og især mine vælgere, at det alligevel lykkedes,« siger Theresa Berg Andersen og fortæller, at hendes familie er glad for, at de nu får et halvt år til at prøve at leve med en mor, der arbejder i København.

»Nu har jeg muligheden for at prøve min drøm af og finde ud af, om den er, ligesom jeg tror,« siger hun.

 

Du kan høre meget mere om pædagogens vej til Christiansborg i Børn&Unge Podcast. Klik blot på afspilleren herunder.