De 14 pædagoger og medhjælpere i Børnehuset Udsigten i Haderslev har vundet hovedpræmien på 25.000 kroner i Dansk Firmaidræts Tæl Skridt Kampagne. På 14 dage gik de over 2,5 millioner skridt. Det svarer til en tur til Nice i Sydfrankrig

Udgivet d. 23. februar 2018

Af: Kurt Balle Jensen, journalist

Vil I være med,« spurgte tillidsrepræsentant Mette Jørgensen sine kolleger, da årets første Tæl Skridt kampagne skulle løbe af stablen i uge 4 og 5.

Ja, det ville de gerne, og det har nu givet kontant pote: Den pædagogiske personalegruppe i Børnehuset Udsigten, Haderslev, har netop vundet kampagnens 1. præmie på 25.000 kroner.

»Haderslev Kommune opfordrede alle kommunalt ansatte til at deltage og betalte deltagergebyret, så der var ingen god grund til ikke at gå med. For os var det en mulighed for at lave noget sammen og at styrke det kollegiale fællesskab. Og sådan har det virket,« siger Mette Jørgensen.

At de ansatte i Udsigten vandt hovedpræmien kom som en stor overraskelse og giver nu anledning til masser af gode forslag. For hvad skal pengene bruges til?

»De skal gå til en fælles oplevelse. Nu laver vi en brainstorming, hvor alle kan komme med forslag, og så nedsætter jeg nok et udvalg, der træffer beslutningen,« siger Mette Jørgensen, der har været holdleder for teamet.

Børnene var med

Det er Dansk Firmaidrætsforbund, der står bag tæl-skridt-initiativet, og der vil blive fulgt op med yderligere tre kampagner i år. Ifølge reglerne skal man i 8 af de 14 dage gå i gennemsnit 10.000 skridt.
I Børnehuset Udsigten har de været gode til at bakke hinanden op og få gennemsnittet i op. Højt op.

»Der kan være kolleger, der ind imellem har en ekstra hård dag med møder osv., og så skal andre gå ekstra meget. Vi havde også en kollega, der fik lungebetændelse midt i det hele, og som havde fem dage med nul skridt. Så måtte vi andre jo gå det mere,« siger Mette Jørgensen.

Og det gjorde de. Så meget, at gennemsnittet for alle dagene kom op på 14.700 skridt, og det er rigtigt meget. Det betyder, at de 14 pædagogiske medarbejdere på to uger gik i alt 2.516.640 skridt svarende til 1.627 kilomenter, hvilket ligger langt over det krævede gennemsnit.

»Vi snakkede med børnene om, hvor godt det er at bevæge sig, og de syntes, det var vældigt sjovt, for vi grinede meget undervejs. Vi dansede i fællesrummet, og vi løb rundt på legepladsen sammen med børnene. På den måde var de også med,« fortæller Mette Jørgensen.

Sammenhold styrket

Selv om pædagogerne tog mange skridt på jobbet, var det kun godt halvdelen af de skridt, som de i gennemsnit tog dagligt. Resten blev taget derhjemme, så det blev også til mange vandreture i fritiden.

»Det har været rigtigt godt, for det har sat fokus på, hvor godt det er at bevæge sig, og det har styrket vort kollegiale sammenhold. Så jeg håber da, vi er med de næste tre gange senere i år,« siger holdlederen og tillidsrepræsentanten fra Børnehuset Udsigten.