Selv om Sundhedsstyrelsen nu anbefaler brug af mundbind i særlige situationer, gælder det ikke pædagoger på arbejde. Risikoen for smitte i skole, dag- og fritidstilbud er lille, lyder det fra Sundhedssstyrelsen.

Opdateret d. 4. august 2020

Af: Steffen Hagemann, journalist / Foto: Colourbox,

Genåbningen går nu ind i sin fjerde fase. For daginstitutionerne betyder det blandt andet, at nødbekendtgørelsen nu er udløbet, og institutionerne igen er åbne for alle børn og har en normal åbningstid.

Men samtidig stiger smittetallet lige nu. Fra uge 30 til uge 31 steg det daglige antal smittede fra et gennemsnit på 41 nye smittede om dagen til 64 nye smittede om dagen i gennemsnit i uge 31.

Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen nu, at man bruger mundbind, når der er trængsel i den kollektive trafik.

Sundhedsstyrelsen: Risikoen er lille i skoler og institutioner

Men den nye anbefaling om brug af mundbind i særlige situationer får ikke indflydelse på genåbningen af skoler, dag- og fritidstilbud, lyder det fra Dan Brun Petersen, konstitueret centerchef i Sundhedsstyrelsen:

’Udmeldingen om udvidet brug af mundbind i særlige situationer giver ikke anledning til ændringer for dagtilbud og skoler. Det er fortsat vurderingen, at risiko for smitte i dagtilbud og skoler er lille, og derfor er der ikke ændringer i Sundhedsstyrelsens anbefalinger generelt på dette område,’ skriver han i en mail til Børn&Unge.

Læs Sundhedsstyrelsens anbefalinger om mundbind

Læs her om de nye retningslinjer for skoler, dag- og fritidsinstitutioner