Gennem tre dage har fire pædagogstuderende samlet hilsner til pædagoger i Aarhus. Pointen er at give anerkendelse til de mange pædagoger, der knokler hårdt under coronakrisen. Og aarhusianerne er positive.

Opdateret d. 26. juni 2020

Af: Mikkel Kamp, journalist

‘Kender du en pædagog, der skal have en hilsen med?’

Sådan lyder det på Skt. Clemens Bro tæt på Aarhus Domkirke, hvor fire pædagogstuderende har taget opstilling bag et bord med en lille boks, sedler og kuglepenne. Dem kan de forbipasserende bruge til at sende en hilsen til pædagoger.

Flere stopper op, får en lille snak og skriver en hilsen til pædagoger, som de kender, eller til hele pædagogstanden.

»De siger: ’Fedt, at I gør det’, ’Tak fordi I står her’ og den slags. Folk er virkelig positive,« fortæller Line Hedegaard Nielsen, der ligesom de tre andre er pædagogstuderende på VIA University College og pædagoger til januar.

På tre dage har de samlet 185 hilsner ind, hvor folk blandt andet har skrevet:

‘Tak for den glæde og leg, du giver de små. Det bliver aldrig glemt.’ 

‘Tak for jeres fantastiske arbejde! Selvom jeres løn ikke afspejler det, så er i meget, meget værd!’ 

‘Tak for det gode arbejde og tålmodighed.’

‘Kæmpe tak. Vores fremtid ligger trygt i jeres hænder. Fortsæt det gode job.’

‘Tak for det gode arbejde og tålmodighed.’

‘Det er et hårdt job, og I passer godt på børnene. God sommerferie til børn og pædagoger.’

Trivsel gennem anerkendelse

Baggrunden for, at de fire studerende står i solen og taler med glade mennesker, er, at de i valgfaget ’kulturelt iværksætteri socialt entreprenørskab’ skulle lave et projekt, som tager udgangspunkt i corona-krisen.

»Vi fokuserede på arbejdsmiljøet, fordi mange har været pressede af blandt andet usikkerheden, og af at retningslinjerne hele tiden har skiftet. Vi hørte samtidig en Børn&Unge-podcast om et forskningsprojekt med Unni Lind, der handler om, at trivsel smitter. Vi besluttede derfor at sætte fokus på pædagogers trivsel ved at lade folk anerkende deres indsats,« siger Line Hedegaard Nielsen.

Ud over at samle hilsner ind har de stillet en boks op i en institution i Malling syd for Aarhus. Her kan forældrene skrive hilsner, børnene kan tegne, og pædagogerne kan skrive til hinanden.

De har også oprettet hashtagget #pædaGod, så alle kan sende en hilsen, uanset hvor de er i landet.