Når man nærmer sig pensionsalderen, spiller økonomi ofte en rolle for ens beslutning om at gå eller blive. Spørgsmålet er, om der er penge nok på pensionskontoen til at leve det liv, man gerne vil leve.

Opdateret d. 9. maj 2019

Af: Malene Mølgaard, journalist

Særligt lederne vil blive overraskede over, hvor meget deres indkomst falder, når de går på pension, lyder det fra Pædagogernes Pension
(PBU).

»Blandt lederne går rigtig mange ned på en indkomst på 50-60 procent af deres løn, når de går af,« siger Susanne Waage Brinch, der er markedskonsulent i pædagogernes pensionskasse PBU.

Den generelle anbefaling er, at man sparer op, sådan at man som pensioneret har en indkomst, der svarer til 70 procent af ens nuværende løn. Det kræver, at især lederne sparer ekstra op, fx på en alderssum eller en ratepension.

»Allerede når en leder bliver udnævnt til sit første lederjob, giver det rigtig god mening at tage en pensionssnak. Det er meget mere interessant at starte tidligt med ekstra opsparing. 500 kr. om måneden kan sagtens gøre en forskel i hverdagen som pensionist, hvis man begynder som 45-årig,« fastslår Susanne Waage Brinch, som kommer med to eksempler på, hvad det betyder at spare ekstra op:

Hvis du som 45-årig indbetaler 500 kr. om måneden til en ekstra opsparing, bliver det til ca. 160.000 kr., når du fylder 67 år. Hvis du som 55-årig indbetaler 1.000 kr. til en ekstra opsparing, bliver det til ca. 160.000 kr. ved 67 år.

Vidste du at:
Du kan nemt regne ud, hvad en ekstra indbetaling bliver til, og/eller sammenligne din pension med din løn i dag ved at tage et PBU Pensionstjek på: pbu.dk/pensionspakken/min-pension