De sidste private overenskomster er nu forhandlet hjem og kommer til afstemning blandt de relevante medlemmer. Det tog længere tid, end det plejer. Til gengæld er der gode reallønsstigninger, siger Birgitte Conradsen, der er næstformand i BUPL.

Opdateret d. 15. juni 2018

Af: Mikkel Kamp, journalist

Det var koldt og vinter, da forhandlingerne om OK 18 gik i gang. Nu er det strandvejr, og forhandlinger er måske ved at være afsluttede. BUPL har nemlig forhandlet sig frem til otte private overenskomster, som fredag den 15. juni kommer til afstemning hos de medlemmer, der er omfattet af aftalerne. De modtager en mail med link til urafstemningen om den aftale, der tog lidt længere tid end normalt at få i hus.

»Vi forhandler på baggrund af rammen for det det kommunale område – og staten for skolernes vedkommende. Vi plejer så småt at kunne gå i gang, før de andre forhandlinger er slut, men denne gang kendte vi ikke rammen før til sidst, så vi kunne ikke for alvor gå i gang,« fortæller Birgitte Conradsen, der er næstformand i BUPL. Hun har opgaven med at lande overenskomsterne på det private område.

Stem ja

Hun anbefaler, at medlemmerne stemmer ja til aftalerne, som er lidt forskellige. Det vigtigste går dog igen i alle otte.

»Medlemmerne får gode lønstigninger, som er en reallønsfremgang,« siger Birgitte Conradsen.

De otte private overenskomster er indgået med: Danske Daginstitutioner (LDD), SPIA, Accountor Institutionsservice A/S, DUI Leg og Virke Aalborg, DLO, FDDB samt fobu og Børneringen.

Der er også indgået overenskomst med Frie grundskoler.

Klar til urafstemning

Fredag den 15. juni begynder urafstemningen om de private overenskomster. Har BUPL din mail, så får du en mail kl. 13 med et link til afstemningen. Ellers får du et godt gammeldags brev i løbet af næste uge. Har du ikke hørt noget fra BUPL, selv om du er privatansat, så kontakt din lokale BUPL-afdeling, så du også kan få afgivet din stemme.

Afstemningen slutter torsdag den 28. juni kl. 9.