Nedslidte seniorer er konsekvensen af, at vi i Danmark bliver ældre og skal blive længere tid på arbejdsmarkedet, viser ny undersøgelse. Arbejdsmiljøet skal forbedres, lyder det fra Mette Aagaard, faglig sekretær i BUPL.

Udgivet d. 18 september, 2017

Af: Mathilde Margrethe Graulund, Journalist

Muligheden for at seniorer i kommunale jobs bliver længere tid på arbejdsmarkedet afhænger af arbejdsmiljøet, som ikke er optimalt i dag. Det viser en ny undersøgelse fra Kommunernes Landsforening (KL), Forhandlingsfællesskabet og Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Undersøgelsen viser, at pædagogseniorer mærker et massivt tidspres på arbejdet, som gør det svært at holde til at blive i pædagogjobbet.

Rikke på 55 år, der arbejder som pædagog på en skole, er en af de adspurgte i undersøgelsen. Hun havde drømt om at trække sig tilbage som 60-årig, men efter politikerne har valgt at forhøje alderen til efterløn og folkepension, er det ikke længere muligt.

»Jeg kan ikke forestille mig at skulle blive ved med at arbejde fuld tid. Jeg tænker, at nedsat tid, måske 30 timer, vil være en mulighed. Jeg havde troet, at jeg kunne trække mig tilbage som 60-årig, men det kommer jeg jo ikke til at kunne. Så det ville være bedre at få deltidsløn end ingenting – og ellers risikerer jeg at blive sygemeldt. Jeg elsker jo mit arbejde. Jeg vil gerne arbejde, men når jeg kommer hjem, har jeg ikke mere energi tilbage,« fortæller Rikke i undersøgelsen.

Seniorer på kommunale arbejdspladser oplever et stort arbejdspres og ønsker bedre arbejdsmiljø. Det viser ny undersøgelse. Faglig sekretær i BUPL, Mette Aagaard, tager undersøgelsens resultater meget alvorligt.

Flere af de interviewede seniorer ønsker nedsat timetal og såkaldte seniordage, hvor de kan restituere. Det hele skal dog kunne gå op økonomisk for både arbejdspladsen og den enkelte medarbejder, og det er ikke altid, det lykkedes.

 

De fysiske smerter

Det er ikke kun det psykiske pres på arbejdspladsen, der får flere pædagoger til at tvivle på, om de kan holde til jobbet i længden. Det fysiske arbejdsmiljø har også meget at sige.

»Tager man vuggestuen, så foregår alting nede på gulvet, og det går ikke så hurtigt med at komme op og ned. Og jeg skal overveje: Er det nu, jeg sætter mig, eller kan jeg regne med, at om fem minutter, så skal jeg op og stå igen? Og det der med at gå ned på alle fire og så skubbe sig selv op, det går ikke rigtig mere,« fortæller den 59-årige pædagog Malene, der arbejder i institution.

Det kan slide hårdt på de ældre og de fysiske udfordringer kan sætte sig dybt. Det er blandt andet en af grundene til, at flere af de pædagogiske seniorer ser skævt til politikernes plan om, at de skal blive endnu flere år på arbejdsmarkedet.

»Lige nu har jeg det godt, men hvis jeg pludselig skulle arbejde til jeg var 69, kunne det være, at jeg kun havde to år med min mand derhjemme bagefter. Man skal huske, at man også skal have et godt liv efter arbejdet. At det hele ikke kun er arbejde,« fortæller pædagogen Gunhild på 59 år, som også medvirkede i undersøgelsen.

Pensionsalderen skal differentieres

Faglig sekretær i BUPL, Mette Aagaard tager undersøgelsen meget alvorligt og håber på løsninger til de nedslidte seniorer.

»Jeg håber, at de resultater, der er kommet frem nu bliver taget seriøst. Vi skal have minimumsnormeringer i daginstitutioner og ordentlige seniorforhold for vores pædagoger. Og så skal vi have en generel drøftelse af, om ikke pensionsalderen skal differentieres, så man kan komme på pension, når man er nedslidt, og ikke når man har en bestemt alder,« siger Mette Aagaard.

Mette Aaggard ser nogle pædagoger med så pressede vilkår, at de får svært ved at blive på arbejdsmarkedet, til de er 70. De nuværende arbejdsforhold for pædagogerne gør det svært for dem at udføre deres arbejde, og derfor skal dette problem ikke negligeres, siger hun.

»Der kommer til at mangle pædagoger i fremtiden, så det er vigtigt, at vi opretholder et generelt højt niveau på daginstitutionerne i Danmark. Det er vigtigt for den enkelte pædagog, at man afslutter sit arbejdsliv værdigt uden at skulle tage smertestillende piller hver dag eller bruge hele weekenden på at ligge vandret for at kunne klare den næste arbejdsuge,« siger Mette Aagaard.

Læs mere om emnet i temaet fra 2015 om nedslidte seniorer


Om undersøgelsen

Undersøgelsen hedder ’Udskudt tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet – Konsekvenser på de kommunale arbejdspladser’. Kommunernes Landsforening (KL) og Forhandlingsfællesskabet har bedt VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd om at gennemføre undersøgelsen. 78 kommunalt ansatte, hvoraf 48 af dem arbejder på skole eller i institution, har deltaget i interviewundersøgelsen.