Lis Hermansen er blandt de pædagoger, der tirsdag aften hædres for deres evner og indsats, når Politikens Pædagogpris bliver uddelt.

Opdateret d. 26. oktober 2021

Af: Mikkel Prytz (journalist), Foto: Janus Engel Rasmussen

Når Politikens Pædagogpris tirsdag aften uddeles for anden gang, vil i alt syv pædagoger blive hædret for deres evner og indsats, heriblandt Lis Hermansen, som får hovedprisen for pædagoger ansat på 0-6 årsområdet. Hun arbejder i Børnehuset Uglebo i Brøndby Strand, hvor flere børn er i udsatte positioner. Lis Hermansen gør nemlig en forskel for børnene. Og man kan mærke, når hun ikke er på arbejde, lyder det blandt andet i indstillingen fra hendes leder.

”Jeg vidste slet ikke, at der fandtes sådan en pris. Og da jeg hørte, at min leder havde indstillet mig, tænkte jeg: Hold da op, sikke et skulderklap og en anerkendelse af den situation, jeg står i, og det arbejde, jeg udfører,” siger en beæret Lis Hermansen, der ellers ikke er meget for at skulle være i centrum.

”Det bliver nok med rystende knæ, at jeg skal modtage prisen, men jeg prøver at tage det, som det kommer, og forsøger at se det som en del af min personlige udvikling,” siger prismodtageren.

Vippe og nye bøger

Med prisen følger også 75.000 kroner. Og Lis Hermansen har allerede en god idé om, hvordan de bedst kan bruges. Hun kunne nemlig godt tænke sig en vippe til legepladsen.

“Vi er ved at blive idrætscertificeret og går meget op i krop og bevægelse. Men lige nu kan vi ikke tilbyde den motorikdel til børnene, så det vil jeg gerne prioritere,” siger prismodtageren, som også overvejer at købe en bog om pædagogisk ledelse af børnegrupper til alle kolleger.

“Men det er en beslutning, jeg tager i samråd med mine kolleger,” tilføjer Lis Hermansen.

 


 

De modtager Politikens Pædagogpris

Dagtilbud

Hovedpris: Lis Hermansen, Børnehuset Uglebo, Brøndby Strand

Særpris: Ulla Nielsen, Gug Børnehave, Aalborg

Særpris: Søren Thomsen, Møllegården, Hjallerup

 

Skole- og fritidstilbud

Hovedpris: Thomas Møller, skolen, SFO’en og ungdomsklubben i Oksbøl

Særpris: Wisley Bo Lützen, Aarhus Friskole

Særpris: Team Græshoppen, København Ø

 

Specialpædagogik

Marianne Sjolte Malec, hospitalspædagog på børnekræftafdeling, Rigshospitalet

 

 


Om Politikens Pædagogpris
  • Politikens Pædagogpris blev uddelt første gang i 2020 og hylder landets dygtigste pædagoger. 708 er i år blevet indstillet af forældre, kollegaer og ledere.
  • Fageksperter inden for pædagogik har valgt 10 nominerede i kategorierne ’Dagtilbud’ og ‘Skolefritidstilbud’. I hver af de to kategorier uddeles én hovedpris à 75.000 kroner samt to særpriser à 25.000 kroner.
  • Derudover uddeles en specialpris til en social- eller specialpædagog, som har gjort sig særligt bemærket på området.
  • Vinderne fejres til en prisfest i Politikens Hus 26. oktober.

Læs mere om prisen på Politikens hjemmeside (kræver abonnement)