Anden gang var lykkens gang for PBU, der onsdag aften modtog prisen som Årets arbejdsmarkedspensionsselskab. Direktør Sune Schackenfeldt sender en stor tak til de delegerede pædagoger, der har hjulpet med at udstikke kursen for PBU.

Opdateret d. 30. maj 2018

Af: Mikkel Prytz (journalist), Modelfoto: Colourbox

Det var en glad direktør Sune Schackenfeldt, der onsdag aften fik nyheden om, at Pædagogernes Pension (PBU) er kåret som Årets pensionsselskab i sin kategori.

»Det er en bekræftelse på, at vi leverer en høj værdiskabelse for pædagoger, og at vi har gjort det igennem flere år, for det kræver en vis stabilitet at blive nomineret,« siger Sune Schackenfeldt og tilføjer, at det er andet år i træk, PBU nomineres til prisen. I 2017 blev det til en andenplads, men i år strøg pædagogernes pensionsselskab altså til tops.

»Det skyldes først og fremmest vores evne til at levere et højt afkast til vores medlemmer. Hver gang en pædagog i 2017 satte en krone ind til pension, kunne vi lægge det dobbelte til som afkast,« siger Sune Schackenfeldt.

Næstlaveste omkostninger

Det er mediet FinansWatch, der har nomineret PBU til prisen i kategorien ’arbejdsmarkedspensionsselskaber’, hvor også Industriens Pension og Lægernes Pension var med i opløbet. Udover afkastet spiller de enkelte pensionsselskabers omkostningsniveau også ind i, hvem der vælges som Årets pensionsselskab.

»Vi er meget glade for, at vi i 2017 havde branchens næstlaveste omkostninger – et niveau, man ellers kun ser store selskaber komme i nærheden af. Vi har evnet at holde os til et beskedent setup, så vi kan holde udgifterne nede, helt i tråd med, hvad vores delegerede har ønsket,« siger Sune Schackenfeldt.

Han henviser til, at den overordnede kurs for PBU bliver udstukket på møder, hvor pædagoger som delegerede har stor indflydelse.

»Til forskel fra de store pensionsselskaber, som har 10.000-vis af store virksomhedskunder at tage hensyn til, skal vi kun tænke på at levere produkter og service til pædagoger. Det betyder, at vi kan skræddersy vores tilbud til en bestemt målgruppe, og det er også en del af forklaringen på, at vi kan være så effektive,« siger PBU-direktøren.

Ansvar og afkast går hånd i hånd

PBU har flere gange gjort sig bemærket i pressen med klare positioner på bestemte dagsordener. Eksempelvis har pensionskassen indført en nultolerance over for enhver form for gaver til medarbejderne, ligesom PBU har besluttet en doktrin, som skal tage kampen op med multinationale virksomheders skattespekulation.

Så sent som i denne måned har PBU desuden sammen med en række andre investorer appelleret til olie- og gasindustrien om at tage et større ansvar for at undgå klimaforandringer.

»Vi arbejder med en dobbelt bundlinje, hvor vi både har fokus på at tage et stort samfundsmæssigt ansvar og på at levere et højt afkast til pædagogerne. Vi ser de to elementer gå hånd i hånd, og på den måde differentierer vi os betydeligt fra andre pensionsselskaber, hvilket lever op til, hvad vores pædagoger ønsker af os,« siger Sune Schackenfeldt, der sender en tak til de delegerede pædagoger, som har hjulpet med at skabe et klart fundament for pensionskassen.

»Det gør, at vi kan agere skarpt på vores dagsordener og fokusere vores produkter, hvilket igen gør, at vi kan levere så gode nøgletal,« mener direktøren, der samtidig takker sine medarbejdere og bestyrelsen i PBU for deres andel i udnævnelsen til Årets pensionsselskab.