Arbejdsmiljøet halter for mange pædagoger under coronakrisen. Men i Klub Fortet giver de små lysglimt, som Veras brev, nyt håb. Hør brevet læst op i Børn&Unge Podcast, hvor du også møder arbejdsmiljøforsker Kirsten-Nabe-Nielsen.

Udgivet d. 27. maj 2021

Af: Mikkel Prytz (journalist), Modelfoto: Colourbox

Når det ser sort ud med arbejdsglæden, må man prøve på at glæde sig over de små lysglimt i mørket. Kolonien til sommer, der ser ud til at kunne realiseres. De nye pædagogiske projekter, der skal søsættes, så snart coronaforholdene tillader det. Eller det hjertevarme brev fra en pige i 5. klasse, som sætter ord på sin kærlighed til klubben og dens pædagoger.

Det mener de i Klub Fortet på Frederiksberg i København, hvor håbet om bedre tider hænger som en gulerod foran pædagogerne og hjælper dem til at trække den tunge coronavogn videre.

“Jeg kan virkelig mærke, at medarbejderne glæder sig helt afsindigt til, at det bliver normalt igen. Alle de planer de har, alt hvad vi skal lave. På den måde har de fået et energiboost i forhold til det, som de savner. Det gør, at man dobbelt så meget tænker: Når vi skal tilbage, så skal den bare have fuld Gadaffi hen ad banen,” siger leder Michael Halvorsen i en ny podcast fra Børn&Unge Podcast.

 

Savnet af kolleger

I en ny undersøgelse fra BUPL svarer hver tredje pædagog, at de har et dårligt eller meget dårligt arbejdsmiljø. Og størstedelen fortæller, at det blandt andet er den manglende kontakt til kolleger, der har en negativ indvirkning på arbejdsglæden.

Det overrasker ikke ph.d. og lektor på Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet Kirsten Nabe-Nielsen:

“Savnet af kolleger er helt afgørende. I og med at man i vid udstrækning har ændret sine arbejdsformer, kan det netop smitte af på mulighederne for at have kontakt til kolleger og have den faglige sparring, som er vigtig i hverdagen,” siger forskeren.

Du kan møde både Kirsten Nabe-Nielsen og pædagogerne og lederne Michael Halvorsen og Martin Hasselgreen fra Klub Fortet, og du kan høre Veras brev blive læst op, i nyeste episode fra Børn&Unge Podcast.

Læs tema om pædagogers arbejdsmiljø i coronakrisen i Børn&Unge nr. 5/2021