Bo Christiansen har bygget en robotudgave af sin 12-årige elev Rasmus Dalsten. Den gør det muligt for Rasmus at bevare kontakten til sine venner i skolen, selvom han er i risikogruppen og må holde sig derhjemme.

Udgivet d. 18. november 2020

Af: Clara Leck Bachmann, journalist / foto: Claus Bech,

Rasmus Dalsten savner sine klassekammerater og at kunne være med i timerne ligesom alle de andre.

Han går i 6.C på specialskolen Gl. Hjortespringskole i Herlev, da han har autisme, men det er hans nedsatte lungefunktion, der gør, at han siden marts har måttet blive hjemme fra skole for ikke at blive smittet med corona-virus.

Det er ikke sjovt at skulle være væk fra skole så længe. Men pædagog Bo Christiansen fandt en kreativ løsning, der gør det nemmere for den 12-årige dreng at være med i skole, selvom han ikke kan komme der fysisk.

Den gode relation

Bo Christiansen er oprindeligt uddannet tømrer, så han gik i sløjdlokalet, da en kollega spurgte ham, om han ikke kunne finde på noget, der gjorde det nemmere at have Rasmus Dalsten med i timerne.

Det blev til Robot-Rasmus, der med en krop af træ og en iPad som hoved er med både i timerne og i frikvarteret. Bo Christiansen har bygget robotten, så den ligner en dreng mest muligt, og Rasmus Dalsten har selv været oppe forbi skolen og givet den sin egen T-shirt på.

»I starten havde vi Rasmus med på en iPad en gang imellem, men det var svært at få ham ordentligt integreret i samspillet med de andre. Robotten gør det muligt for ham at bevare den gode relation til klassekammeraterne, da kontakten nemmere holdes i live,« siger Bo Christiansen.

En glad dreng

Rasmus Dalsten er meget tilfreds med robot-løsningen. Han har kun rosende ord at sige om sin pædagog:

»Robotten betyder rigtig meget for mig, Bo har været rigtig god til at lave den. Nu kan jeg være med til flere ting, også i frikvartererne, og det er dejligt. Når jeg er med udenfor, kan jeg se alle de andre, og de kommer over og siger hej til mig. Det er meget dejligt at sige hej til nogen,« fortæller Rasmus Dalsten.

Han glæder sig til, at der kommer en vaccine mod corona-virus, så han kan komme i skole og se sine klassekammerater igen.

»Når vaccinen kommer, skal jeg bare stikkes så hurtigt som muligt, så jeg kan komme ud og gøre alle de ting, jeg gjorde før. Jeg glæder mig til at komme til fødselsdage med mange gæster, hygge med mine klassekammerater og komme i Tivoli og BonBon-Land,« siger Rasmus Dalsten.