Lærerne har endnu ikke haft reelle overenskomstforhandlinger med KL, vurderer forhandlingsfællesskabet, og derfor står pædagogernes og de øvrige ok-forhandlinger stadig i stampe. Vi fastholder håndslaget, siger Elisa Bergmann.

Opdateret d. 17. januar 2018

Af: Signe Rosa Skelbæk, journalist

Tirsdag aften mødtes de to topforhandlere fra LC (Lærernes Centralorganisation) og KL for at tale om en mulig arbejdstidsaftale for undervisere, og selvom flere nok havde håbet på, at mødet ville ende ud med reelle forhandlinger om arbejdstiden, blev det ikke tilfældet.

Det vurderer forhandlingsfællesskabet, der her til morgen mødtes for at diskutere, om det fælles krav om at lærerne skal have adgang til reelle forhandlinger om deres arbejdstid, var blevet indfriet.

»Vores vurdering har været, at der ikke har været reelle forhandlinger, og at parterne stadig mangler at finde den fælles spillebane, der skal være udgangspunktet,« siger BUPL’s formand Elisa Bergmann.

Vi skal have alle i mål

Men selvom forhandlingerne er på stand by på grund af undervisernes arbejdstid, har forhandlingsfællesskabet hele tiden fokus på, hvordan de kan støtte hinanden i de snarlige forhandlinger, så alle får aftaler i hus.

»Fokus er lige nu på, at vi skal have gang i de reelle forhandlinger, men grundlæggende er det afgørende, at vi hjælper hinanden i mål med de vigtige dagsordener, vi hver især har. Det inkluderer ikke mindst vores dagsorden om en pulje til ligeløn,« siger Elisa Bergmann.

De generelle forhandlinger skal være på plads i uge syv, men på trods af den snarlige deadline, har BUPL’s formand is i maven.

»Vi troede, at vi var tættere på, end vi var, men der er ingen tvivl om, at vi fastholder presset og håndslaget, selvom det kan risikere at trække ud. Det handler om at have is i maven og tro på, at fællesskabets styrke kan være med til at løsne op for de udfordringer, vi har. Og så handler det om, at vores arbejdsgivere må tage stilling til, hvordan de ser, at vi får løsnet op for situationen og lever op til forpligtelserne i den danske model,« siger Elisa Bergmann.

»Jeg kan kun opfordre til at der lægges noget på bordet så hurtigt som muligt. Der skal findes løsninger nu,« siger hun.